Vuolle-opiston syksyn kurssitarjonta on julkaistu

Vuolle-opisto tarjoaa ensi syksynä muun muassa toivottuja seniorijumppia Ritaharjussa ja Koskelassa. Kuva: Vuolle Setlementti

Koulutus

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vuolle-talolla Heinäpäässä vietetään lauantaina 8. kesäkuuta kymmeniä kansainvälisiä kulttuureja esittelevää La Fiesta -kesätapahtumaa. Sen yhteydessä julkaistaan myös Vuolteen kansalaisopiston ja avoimen yliopiston syksyn kurssitarjonta. Tänä vuonna Vuolle järjestää kursseja entisten alueiden lisäksi myös Jäälissä, Oulunsalossa ja Saarelassa.

Vuolle-opiston syksyn kurssivalikoimassa on tarjolla laaja valikoima liikunnan, hyvinvoinnin, tanssin, musiikin, kädentaitojen ja taiteen kursseja.

”Asiakkaamme ovat toivoneet paljon lisää tanssia ja lyhytkursseja, joten näitä on nyt syksyllä tarjolla runsaasti. Valikoimasta löytyy muun muassa barrea, afro-, musikaali- ja nykytanssia sekä kansantansseja”, opiston koulutusjohtaja Erja Stolt kertoo Vuolteen tiedotteessa.

Keväällä toteutetut ja suurta suosiota saaneet Sinkkusunnuntait saavat jatkoa syksyllä naurujoogan ja tahitilaisten tanssien merkeissä. Nuorille on uutuutena tarjolla muun muassa MTV/KPOP- sekä lihaskuntokurssit. Syksyn muita kurssierikoisuuksia ovat esimerkiksi tekoälytaide, sashiko-kirjonta sekä Hyi hirveä – kirjoita kauhua! -kirjoituskurssi.

Vuolle-talolla Heinäpäässä tarjottavan kurssivalikoiman lisäksi Vuolteen liikunnan ja tanssin kursseja järjestetään eri puolilla Oulua.

Pohjois-Ouluun on toivottu seniorijumppia, ja niitä on nyt syksyllä tarjolla sekä Ritaharjussa että Koskelassa,
Vuolle-opiston koulutusjohtaja Erja Stolt

Tulevana syksynä Vuolle tarjoaa kursseja aiempien alueiden (Ritaharju, Metsokangas, Oulunlahti, Hiukkavaara, Haapalehto, Koskela, Puolivälinkangas, Tuira, Toppila, Värttö, Raksila, Raatti, Kuivasjärvi, Huonesuo, Hönttämäki, Knuutilankangas) lisäksi myös Jäälissä, Oulunsalossa ja Saarelassa.

”Pohjois-Ouluun on toivottu seniorijumppia, ja niitä on nyt syksyllä tarjolla sekä Ritaharjussa että Koskelassa”, Stolt sanoo.

Tarjolla on myös kursseja, joihin vanhemmat voivat osallistua yhdessä lastensa kanssa, esimerkiksi kesäkurssina suosittu Äiti-vauva-lattarit-kurssi jatkuu syksyllä. Lapsi tai nuori voi osallistua yhdessä vanhemman tai muun läheisen aikuisen kanssa vaikkapa liikuntaseikkailuun, temppuradalle, taaperotanssiin, tanssimixiin tai juoksukurssille.

”Syksyllä tarjolle tulee myös raskausjoogaa, joogaa synnyttäneille äideille sekä Äiti-vauva-lihaskunto, johon ovat toki myös isät tervetulleita.”

Myös avoimen yliopiston kursseja

Vuolle-opistolla on mahdollisuus opiskella myös tavoitteellisesti ja kartuttaa opintopisteitä lukuvuoden kestävissä opinnoissa. Avoimen yliopiston perusopintoja voi suorittaa ilta- ja viikonloppuopintoina.

”Vuolteella voi opiskella psykologiaa, kasvatustieteitä, erityispedagogiikkaa, liikunta- ja hyvinvointiosaamista sekä kirjoittamisen perusopintoja. Avoimen yliopiston opinnot suoritetaan yhteistyössä Jyväskylän yliopiston kanssa”, Stolt kertoo.

Tulevana syksynä tarjolla on muitakin mielenkiintoisia oppikokonaisuuksia, kuten neuropsykiatrinen valmentaja, pohjoinen kirjoittaja-akatemia ja tavoitteellisten kirjoittajien palauteryhmä, Stolt kertoo.

Vuolteen syksyn kursseille ilmoittautuminen alkaa maanantaina 10. kesäkuuta klo 12.00.

Lue myös