Oulu-opiston syksyn kurssivalikoima on nyt nähtävillä verkossa – ilmoittautumiset alkavat kesäkuun ensimmäisellä viikolla

Oulu-opiston laajaan valikoimaan pääsee tutustumaan ajantasaisesti uudistetussa ja kätevässä opiston omassa verkkokaupassa. Ilmoittautuminen avautuu kesäkuun alussa. Kuva: Oulu-opisto

Koulutus

Julkaistu: Kirjoittaja: Minna Mäki-Heikkilä

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulu-opiston laajaan kurssivalikoimaan lukuvuodelle 2024-2025 pääsee nyt tutustumaan opiston uudistetussa verkkokaupassa. Ilmoittautumiset aukeavat verkkokaupassa kesäkuun ensimmäisellä viikolla.

Paperista opinto-opasta ei tänä vuonna julkaista. Oulu-opiston verkkokauppaa on sen sijaan uudistettu, ja myös erilaiset lyhytkurssit ja tapahtumat nostettu nähtäville verkkokaupan etusivulle.

”Kurssitarjonta on aina ajantasainen verkkokaupassa”, kannustaa rehtori Outi Lohi.

”Kirjallisen opinto-oppaan poistumisen myötä tulemme lisäämään viestintää Oulu-opiston muissa kanavissa ja tiedotteiden kautta. Esimerkiksi ilmoittautumisjärjestelmämme Hellewin kautta tulee yleistiedote vähintään neljä kertaa vuodessa”, hän lisää.

Myös uusi Oivalluksia Oulu-opistolta -esite tulee olemaan jaossa kaksi kertaa vuodessa kirjastoissa sekä Oulu10 palvelupisteissä. Esitteessä avataan opiston ajankohtaisia kuulumisia ja annetaan vinkkejä tulevista kursseista.

Ilmoittautumaan pääsee pian

Ilmoittautumiset Oulu-opiston lukuvuoden 2024-2025 kurssille aukeavat verkkokaupassa kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Kesäkuun 3. päivä käynnistyy kuvataiteen ja teatterin kursseille ilmoittautuminen, 4. kesäkuuta ovat vuorossa kielet, 5. kesäkuuta tanssi, liikunta, terveys ja hyvinvointi sekä 6. kesäkuuta kädentaidot, musiikki ja muut aineet.

”Starttia on aikaistettu elokuulta kesäkuulle, koska opiskelijoille halutaan antaa mahdollisimman pitkä aika ilmoittautumiseen”, kertoo apulaisrehtori Jyrki Huovinen.

Paljon mielenkiintoista luvassa

Oulu-opistolta löytyy kursseja niin kielistä, musiikista, kuvataiteesta, liikunnasta, käden taidoista, teatterista kuin monesta muustakin aineesta.

”Tykättyjä ja kysyttyjä keramiikan kursseja on tulossa lisää, myös lyhyt- ja kesäkursseina. Kuvataiteissa tarjonta laajenee lisäksi muotoilubetonikursseilla. Materiaali toimii kuin savi – siitä voi tehdä koriste-esineitä tai veistoksia, se kestää ulkona sääoloja eikä sitä tarvitse polttaa”, mainitsee rehtori Lohi.

Ruuanlaiton ystäville Outi Lohi suosittelee flammkuchen eli liekkipitsa- ja foccaccia-kursseja.

Käden taidoissa tehdään tulevalla lukukaudella huopakankaita rullaamalla, hyödyntäen Särmä-opetustilojen uutta huovutuskonetta. Uutuutena valikoimassa on myös kurssi, jolla valmistetaan rumpunahka ja tehdään siitä oma rumpu.

Käsistään käteville valikoimista löytyy myös nukkekotikurssi sekä kurssi, jolla pääsee tekemään itse rintaliivit. Suosittu ja hyödyllinen on myös kurssiohjelmassa jatkava Polkupyörän sähköistyskurssi.

Sanataiteen ystäville Outi Lohi suosittelee Säkeen ylittäjät – Runoja -kurssia, jolla tutustutaan siihen, millaisista tekijöistä runo syntyy.

Kehon ja mielen iloksi

Tanssin aloittamista suunnitteleville tai uutta tanssilajia etsiville sopivat Tanssikimara-kurssit, joilla tutustutaan useiden eri tanssilajien perusteisiin. Tulossa on myös toivottuja flamencon kursseja lapsille ja aikuisille.

Lapsille ja nuorille on käynnistymässä uusi La-la-lauluksi! Lasten- ja nuortenkuoro, jossa pääsee nauttimaan laulamisen mahtavuudesta yhdessä uusien musakaverien kanssa. Taidekoulu Upian uusia lasten teatteriryhmiä alkaa Kiimingissä, Hiukkavaarassa ja Oulunsalossa. Kannattaa tutustua myös lasten liikuntakouluihin ja leireihin.

Teatterin puolella Teatteri Källi, Levoluutio ja Oho! ottavat mukaan uutta porukkaa. Teatterikuopan Senioriteatteri kutsuu varttuneempia Haukiputaalla ja Improvisaatioteatteri Väläkky tarjoaa mukavaa haastetta edistyneille.

Kielten opintoja on tarjolla monipuolisesti 18 eri kielessä. Kaiken kaikkiaan Oulu-opistolla on siis luvassa vireä ja monipuolinen harrastusvuosi.

Näin ilmoittaudut Oulu-opistoon:

Oulu-opiston tulevan lukuvuoden 2024-25 monipuoliseen kurssivalikoimaan pääsee tutustumaan opiston verkkokaupassa osoitteessa https://uusi.opistopalvelut.fi/oulu/

Oulu-opiston toimisto auttaa kurssi-ilmoittautumisiin liittyvissä kysymyksissä 27. toukokuuta –19. kesäkuuta maanantaista torstaihin kello 9-15 sekä kesälomien jälkeen 5. elokuuta alkaen. Toimiston tavoittaa puhelimitse numeroista 050 316 6729 ja 050 410 4010 tai käymällä Pohjankartanossa, Leevi Madetojan katu 1.

Mikäli sähköinen ilmoittautuminen tuottaa päänvaivaa, digitukea kurssien selailuun ja ilmoittautumiseen saa myös Oulu10-asiakaspalvelupisteistä. Oulu-opiston opettajat antavat tarvittaessa opintoneuvontaa viikoilla viikolla 22 ja 23 sekä elokuussa viikolta 32 alkaen.