La Fiesta -kesätapahtuma tuo kymmenet eri kulttuurit jälleen yhteen Heinäpään Vuolle-talolle

Vuolle-talolla esitellään muun muassa eri kulttuurien hauskoja pihapelejä ja kävijä pääsee halutessaan testaamaan vaikkapa hauskaa pinjataa. Lisäksi on tarjolla hennatatuointeja, hiuksiin pikkulettejä ja paikalla on mahdollista ostaa eri maiden käsitöitä ja leivonnaisia. Kuva: Vuolle

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vuolle Setlementti järjestää lauantaina 8. kesäkuuta jo toista kertaa iloisen La Fiesta -kesätapahtuman Vuolle-talolla Heinäpäässä. Paikalla esittäytyvät kymmenet eri maat, kuten Ukraina.

La Fiestassa kymmenet eri maailman maat esittäytyvät ja esiintyvät. Tällä hetkellä mukana muuan muassa seuraavat maat: Sri Lanka, Turkki, Japani, Intia, Honduras, Peru, Suomi, Venezuela, Somalia, Italia, Brasilia, Filippiinit, Vietnam, Afganistan ja Ukraina.

”Toimintamme tavoitteena on lisätä yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja syrjimättömyyttä. Arkielämässä maahan muuttaneiden ja kantasuomalaisten kohtaamisen paikkoja on usein harmillisen vähän, vaikka nimenomaan aidot kohtaamiset lisäisivät tietoa ja ymmärrystä eri väestönryhmien välillä”, Vuolteen monikulttuurisuustyön päällikkö Anna Ristolainen sanoo.

”La Fiesta on iloinen kesätapahtuma, jossa mahdollistamme eri ihmisten ja kulttuurien kohtaamisen mukavan tekemisen merkeissä”, hän lisää.

Mielenkiintoista nähtävää, koettavaa ja ostettavaa

Tapahtumassa pääsee nauttimaan eri maiden tanssi- ja musiikkiesityksistä sekä kuulemaan ja kokemaan eri kulttuurien tunnettuja perinteitä, kuten japanilaista origamien tekoa, srilankalaista-tanssia, kukkaseppeleiden tekoa tai filippiiniläistä sungka-peliä.

Paikalla esitellään myös eri kulttuurien hauskoja pihapelejä ja kävijä pääsee halutessaan testaamaan vaikkapa hauskaa pinjataa. Lisäksi on tarjolla ihoon hennatatuointeja, hiuksille pikkulettejä ja paikalla on mahdollista ostaa eri maiden käsitöitä ja leivonnaisia.

Tapahtuma on maksuton, mutta on hyvä olla käteistä myyjäisiä varten.

Viime vuonna tapahtumaan osallistui noin 500 ihmistä ja omaa kulttuuriaa oli esittelemässä yhteensä 30 eri maata. Palaute oli sekä osallistujien että esiintyjien osalta oli positiivista.

La Fiesta 8. kesäkuuta 6. klo 12.00 -16.00 Pikku-Iikan katu 6, Heinäpään Vuolle-talo

Lisätietoa La fiesta -tapahtumasta tästä linkistä https://vuolleoulu.fi/lafiesta/

Kombokuva messutapahtumasta.

Viime vuonna Vuolle-talon La Fiestassa esiteltiin lattarikulttuuria, mutta tänä vuonna mukana on laajempi kattaus eri maiden kulttuureja. Kuvat: Vuolle Setlementti