Oulun osallistuvan budjetoinnin voittaneita ehdotuksia toteutetaan parhaillaan

Esimerkiksi skeittaukseen ja scoottaukseen on tilattu ensimmäisiä elementtejä, tarkoitus on saada lisää ramppeja, hyppyreitä, boxeja ja kurbeja Kaakkurin liikuntamaahan.

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oululaiset äänestivät elo-syyskuun vaihteessa kahdeksan erilaista ideaa toteutukseen oululaisten hyvinvoinnin parantamiseksi. Kaupunki toteuttaa kaikki eniten ääniä saaneet ideat, jotka mahtuvat osallistuvan budjetoinnin 50 000 euron budjettiin.

Toteutettavia ehdotuksia on yhteensä kahdeksan ja ne etenevät yksitellen. Esimerkiksi Nuotiopaikka Hiukkavaaran alueelle on tulossa. Se tulee sijaitsemaan Hiukkavaarassa Aallikkokankaalta lähtevän kuntoreitin lähistöllä. Kyseisellä paikalla on aiemminkin ollut nuotiopaikka, joka on palanut.

Myös Metsokankaalle on tulossa oma nuotiopaikkansa. Se sijoittuu Oulun ja Kempeleen rajalle Iinatti-Linnakangas -kuntoreitin varteen Savikorven pellolle. Kuvat nuotioiden tarkemmasta sijainnista löytyvät Osallistu Oulu -sivulta.

Lisäksi eri kirjastoille on suunnitteilla lainattavia pelejä ja ulkopelivälineitä. Myös Kaijon kamut -vertaiskahvilan on tarkoitus avata ovensa marraskuun alussa. Kahvila on suunnattu erityistä tukea tarvitseville nuorille.

Puistonpenkkejä yleisille alueille on myöskin valmiina asennukseen ja niiden tulevia paikkoja kartoitetaan. Ensimmäiset penkit on asennettu Metsokankaalle. Myös Hiirosen jalkapallokentän uusien maalien toteutus on valmis. Uudet maalit ovat paikoillaan jo Hiirosen jalkapallokentällä.

Taidetta ja ramppeja

Oulun Taiteilijaseura valitsi Roskapönttöjen maalaukseen 23 taiteilijaa. Roskapönttöjä sijoitetaan jokaiselle kaupungin 23 suuralueelle. Maalaukset aloitetaan piakkoin. Nimilista roskapönttöjä maalaavista taiteilijoista löytyy samalta Osallistu Oulu -sivulta.

Myös skeittareiden toiveet ovat edenneet. Skeittaukseen ja scoottaukseen on tilattu ensimmäisiä elementtejä, tarkoitus on saada ramppeja, hyppyreitä, boxeja ja kurbeja Kaakkurin liikuntamaahan. Kun tilatut elementit tulevat, ne ovat talven ajan käytössä Ouluhallilla Action-toiminnassa. Elementit asennetaan Kaakkurin liikuntamaahan heti keväällä, kun kelit sen sallivat. Ehdotuksen toteutus ei mahtunut osallistuvan budjetoinnin 50 000 euroon kokonaisuudessaan: budjetti riitti toisen elementin hankintaan. Kaupungin liikuntapalvelut hankki toisen elementin.

Seuraa ehdotusten toteutumista

Toteutusten etenemistä voi seurata Osallistu Oulu -sivustolla. Kaikki äänestyksen voittaneet ehdotukset aloitetaan ja mahdollisuuksien mukaan saadaan valmiiksi vuoden 2021 loppuun mennessä. Kaikki osallistuvaan budjetointiin tulleet ideat on käsitelty kaupungin eri toimialoilla ja ideoiden toteuttamista tarkastellaan jatkossa myös osana muuta toimintaa.

Oulun kaupunki tukee osallistuvalla budjetoinnilla asukkaiden ehdottamien kaupungin kehittämisideoiden toteuttamista. Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä lisätä asukkaiden ja kaupungin yhteistä vuoropuhelua.

Lue myös