Siirry suoraan sisältöön

AurinkoLaanilassa tuotetaan energiaa itse – koulu on saanut paneelit katolleen

12.10.2022

Laanilan koulu sai tänä keväänä aurinkopaneelit katolleen. Kyseessä oli pitkä prosessi, joka onnistui viimein Oulun Tilapalvelujen ja paikallisen sähköyhtiön avulla. Tuottoa seurataan Sunnyportal-alustan avulla.

Laanilan yläkoulussa ja lukiossa energia-asiat ovat aina olleet tärkeitä ja esillä, ja tällä energiansäästöviikolla asiaa käsitellään laajasti nuorten kanssa.

”Tämän vuoden aikana on tarkoitus erityisesti lisätä tietoisuutta energiansäästöstä ja kytkeä tieto kestävyysteemaan myös hiilijalanjälkeen”, kertovat Anne Koivikko ja Mari Paavola Laanilan yläkoulusta.

Visualisointia varten järjestetään työpajoja oppilaille ja opiskelijoille, jossa aihetta mietitään yhdessä ja haetaan käytännön toteutukseen asiantuntija-apua.

Energia-aihe on Laanilassa perinteisesti ollut hyvin esillä, esimerkiksi viime keväänä kaikki yhdeksäsluokkalaiset tutustuivat energiantuotantoon, josta järjestettiin ihan omat messut ja esiteltiin tuloksia myös Amazing North -tapahtumassa toukokuussa.

Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään 11.–16.10.2022. Myös asteen verran viileämpi Oulun kaupunki varautuu julkisten rakennusten energian¬säästöön talvikaudella 2022–2023. Energiansäästöviikolla kerromme lisää nuorten oululaisten ideoista energiansäästöstä.

 

 

 

 

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Laanilan koulu on edelläkävijä myös energiansäästössä. Kattoa hallitsevat aurinkopaneelit. Kuva: Timo Kärkkäinen

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta