Tunnetko Oulun kaupungin kulttuurikumppanit, osa 2: Oulun Taiteilijaseura -63 ry

ARTo on taidelainaamo ja -myymälä, joka on erikoistunut Oulun seudun, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taiteeseen. Kuvat: Satu Alajoki

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Henna Maria Saarenketo

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Mikä on keskeisintä toimintaanne, ajatellen kulttuurikumppanuutta?

”Oulun Taiteilijaseura ylläpitää kolmea näyttelytilaa, Galleria 5:tä, ARTtilaa ja Pimentoa, Oulun keskustassa kulttuuritalo Valveen kupeessa. Järjestämme vuosittain pelkästään omissa tiloissa 36 näyttelyä ja paljon muuta toimintaa visuaalisen taiteen tiimoilta”, Satu Alajoki kertoo.

”Samassa kiinteistössä on lisäksi taidelainaamo- ja myymälä ARTo, josta voi hankkia paikallisten taiteilijoiden teoksia. Näyttelyihin on yleisöllä aina vapaa pääsy. Taidelainaamossa ja vuosittain järjestettävässä Talo täynnä taidetta -tapahtumassa voi tutustua alueen taiteeseen, vaikka ei olisi aikeissa mitään ostaa”, hän lisää.

Taiteilija Elisa Sakon näyttely Galleria 5 -tilassa 18. joulukuuta saakka.

Mitä kulttuurikumppanuus Oulun kaupungin kanssa merkitsee toiminnallenne?

”Kulttuurikumppanuus merkitsee paitsi taloudellista selkärankaa, myös aitoa yhteistyötä ja keskusteluyhteyttä kaupungin kulttuuritoimeen sekä toisiin kulttuurikumppaneihin”, Alajoki tiivistää.

Mitä olette tehneet ja mitä teillä on suunnitelmissa kumppanuuskaudelle 2022–2024?

”Ensi vuonna vietämme Oulun Taiteilijaseuran 60-vuotisjuhlaa. Sen tiimoilta on suunnitteilla muun muassa juhlanäyttely Valvegalleriaan ja muuta ohjelmaa, jossa tuomme esiin jäsentaiteilijoidemme monipuolista osaamista”, Alajoki kertoo.

”Luvassa on ympärivuotisen näyttely- ja taidelainaamotoiminnan lisäksi kaikille avoimia performanssiklubeja. Valmistelemme myös jo tulevaa Euroopan kulttuuripääkaupunkivuotta 2026, jolloin Oulujoen suiston kaupunginosat muuttuvat julkisella taiteella kiinnostavaksi taidealueeksi”, hän lisää.

Taidelainaamoon saa myös poiketa ihastelemaan ja ihmettelemään teoksia.

Miten kehittäisitte kulttuurikumppanuustoimintaa?

”Olemme olleet niin tyytyväisiä nykyiseen malliin, että ei tule heti mieleen parannettavaa”, toteaa Alajoki.

Mitä kulttuurikumppanuus mielestänne tuo oululaisille ja Oulun kaupungille?

”Kumppanuudet rikastavat oululaista kulttuurielämää ja mahdollistavat ammattimaisen taiteen tekemisen edellytyksiä Oulussa. Hyvä kiertää taiteilijoilta yleisöille”, sanoo Alajoki.

Oulun kaupungin kulttuurikumppaneina on kaikkiaan 18 toimijaa eri taiteen aloilta. Yhteistyön avulla tekijät voivat suunnitella ja kehittää toimintaansa pitkällä aikavälillä. Kumppanuuden myötä kunnallinen kulttuuritoiminta laajenee ja alan ammattilaisten asiantuntijaverkosto kasvaa.

Lisätietoa löydät tästä linkistä

 

 

Lue myös