Tunnetko Oulun kaupungin kulttuurikumppanit, osa 4: Proto – Pohjois-Suomen muotoilijat ry

Pikisaaressa sijaitsevan muotoilukeskuksen avausnäyttely oli puvustaja Pirjo Valisen Alku ja loppu, jossa oli nähtävillä upeita pukusuunnitelmia, joita Valinen oli tehnyt vuosien varrella työskennellessään teatterissa. Kuvat: Sini Pirnes

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Henna Maria Saarenketo

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Mikä on keskeisintä toimintaanne, ajatellen kulttuurikumppanuutta?

”Ylläpidämme lokakuussa avattua Muotoilukeskus Protoa Pikisaaressa ja tarjoamme korkealaatuisia, muotoiluun liittyviä näyttelyitä ja tapahtumia maksutta yleisölle. Jatkamme myös jo perinteeksi muodostuneen elokuisen Designtorin järjestämistä.”

Mitä kulttuurikumppanuus Oulun kaupungin kanssa merkitsee teille?

”Kultuurikumppanuus on voimassa useamman vuoden kerrallaan ja se tuo uskottavuutta ja vakautta toiminallemme toimien myös pohjana muulle rahoituksellemme.”

Mitä olette tehneet ja mitä teillä on suunnitelmissa kumppanuuskaudelle 2022–2024?

”Olemme juuri perustaneet muotoilukeskuksen ja nyt panostamme kovasti sen sisältöihin. Luvassa on monenlaisia tapahtumia, näyttelyitä ja kansainvälistä säpinää. Tervetuloa tutustumaan, olemme auki torstaista lauantaihin!”

Tällä hetkellä Proton tiloissa on nähtävillä Vihreää väriä -näyttely. Joulukuun alussa avattiin myös desing-myymälä.

Miten kehittäisitte kulttuurikumppanuustoimintaa?

”Kulttuurikumppaneilla on jonkin verran keskinäisiä tapaamisia, mutta olisi mahtavaa päästä luomaan vielä enemmän yhteistyötä eri toimijoiden välille. Muotoilu on siitä mukava aihe, että siinä kohtaavat eri taiteiden ja tieteiden osa-alueet ja monenlaiset poikkitaiteelliset yhteistyöt ovat mahdollisia.”

Mitä kulttuurikumppanuus mielestänne tuo oululaisille ja Oulun kaupungille?

”Kultturikumppanuus turvaa toimijoiden selustaa siten, että kumppanit voivat keskittyä oleelliseen, eli luomaan uusia, kiinnostavia ja ilahduttavia sisältöjä oululaisille. Kumppanuuden tuoma vakaus vaikuttaa suoraan myös kulttuurialan työpaikkojen syntyyn kaupungissa. Kumppaneiksi on valittu taitavia toimijoita monelta eri toimialalta, ja on ilo nähdä, miten monipuolisia kulttuurisisältöjä me kaikki kumppanit tuotammekaan.”

Oulun kaupungin kulttuurikumppaneina on kaikkiaan 18 toimijaa eri taiteen aloilta. Yhteistyön avulla tekijät voivat suunnitella ja kehittää toimintaansa pitkällä aikavälillä. Kumppanuuden myötä kunnallinen kulttuuritoiminta laajenee ja alan ammattilaisten asiantuntijaverkosto kasvaa.

Lisätietoa löydät tästä linkistä.

 

 

Lue myös