Oulun yliopisto ja Tietomaa kutsuvat senioreita Tiedetansseihin

Joulukuun 12. päivä on Tietomaa täynnä tanssia. Kuva: Oulun yliopisto

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ohjelmassa on muun muassa tietoiskuja ikääntymisen vaikutuksesta tasapainoon sekä tanssin vaikutuksesta kognitiivisiin kykyihin ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Lisäksi tarjolla on tasapainotestejä ja tasapainoharjoituksia sekä tutustumista GeroFit-koulutukseen.

Mukana on myös useita oululaisia tanssialan toimijoita, jotka esittelevät tapahtumatorilla toimintaansa. Päivän kruunaa viimeisen tunnin tasapainotanssit Iida-Marian & JP:n tahdissa.

Oulun yliopistosta mukana on Gnc-tutkimusryhmä. Gnc eli Geronursing Centre on ikääntyneiden kuntoutumista edistävän hoitotyön tutkimus- ja osaamiskeskus.

”Tutkimusryhmässä Tiedetanssien idea tuli alun perin Kaisa-Mari Saarelalta. Ajatus syntyi, kun ryhmässä pohdittiin, millaisen ikääntyneille suunnatun tiedetapahtuman Gnc voisi järjestää. Kaisalla on itsellä tanssitausta ja hän on vetänyt senioreille tanssia. Lisäksi Gnc:ssä oltiin samaan aikaan kokoamassa ja työstämässä Sinikka Lotvosen johdolla GeroFit-verkkokoulutusta, jossa on keskiössä tasapainon harjoittaminen”, kertoo yliopistonlehtori Heidi Siira.

Senioreiden Tiedetanssit 12.12.2022

  • Tiedekeskus Tietomaa, Nahkatehtaankatu 6, Oulu. 1. kerros ja auditorio. Tapahtuma-alueelle on vapaa pääsy.
  • ohjelma 10.00–13.00: Tasapainotestejä Markku Lappalaisen johdolla, tutustu maksuttomaan GeroFit-verkkokurssiin Sinikka Lotvosen johdolla, PopLi esittäytyy: tasapainorata ja toiminnan esittely, Tanssi harrastukseksi? Tutustu näytteilleasettajien tarjontaan ja toimintaan, tapahtumatorilla Tietomaan aulassa
  • 10.15, 10.45, 12.15, 12.45: Tanssitaan yhdessä tasapainoa edistävästi! Harjoittele koreografia yhdessä Gnc:n tutkijoiden kanssa. Sopii kaikille!
  • 10.30–11.00: Tule kuuntelemaan tutkimustietoiskuja tanssin terveysvaikutuksista! (auditorio)
  • 11.15–11.45 Voiko tutkimuksen ja tanssin yhdistää? Tule mukaan keskustelemaan! Mukana keskustelemassa muun muassa tutkija Kaisa Torkkeli Finsci-hankkeesta ja tanssiva hoitotieteilijä Kaisa-Mari Saarela Gnc:stä. (auditorio)
  • 12.00–12.30 Tule kuuntelemaan tutkimustietoiskuja tanssin terveysvaikutuksista! (auditorio): Ikääntymisen vaikutukset tasapainoon: ”Tanssi kaiken ikää!”, Tanssi tasapainoharjoitteluna: ”Tanssi hyvä olo”,  Tanssin vaikutukset kognitiivisiin kykyihin: ”Tanssi muisti paremmaksi!”,  Tanssin sosiaaliset hyvinvointivaikutukset: ”Taklaa yksinäisyys tanssimalla”
  • 12.00–12.45 Tapahtumatorilla tapahtuu! Tanssialan toimijat esiintyvät ja esittäytyvät
  • 13.00–14.00 Tasapainotanssit Iida-Marian & JP:n tahdissa Tietomaan aulassa

Tapahtuman aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua Tietomaan näyttelyihin ja Oulun taidemuseon tanssiaiheiseen näyttelyyn Tanssi! Liikettä kuvataiteessa 1880–2022 (klo 12–14).

 

Lue myös