Oamk Dancen Aladdin ja taikalamppu -baletti vie koko perheen keskelle ihmeellisen luolan rikkauksia

Aladdin ja taikalamppu -teoksessa tanssivat tanssinopettajakoulutuksen toisen- ja kolmannen vuosikurssin opiskelijat, jotka suorittavat baletin opintoja. Kuvassa Mette Mustonen. Kuva: Noora Paakkari

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Henna Maria Saarenketo

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ensi viikolla 25.–26. huhtikuuta Valvesalin valloittaa ystävyyttä, huumoria ja jännittäviä juonenkäänteitä sisältävä Aladdin ja taikalamppu -baletti, jossa nähdään monia veikeitä hahmoja, Aladdinin apinakaveria unohtamatta. Värikkäistä koreografioista ja teoksen ohjauksesta vastaavat Oamkin kolmannen vuosikurssin opiskelijat Iina Juopperi ja Milja Maunu, jotka ovat ottaneet inspiraatiota Tuhannen ja yhden yön tarinoiden Aladdin ja taikalamppu -sadusta sekä Disneyn tulkinnasta.

Ohjaajat kertovat saaneensa alkukipinän teokselle, kun Aladdinin apinatoverin roolissa esiintyvä Hilja Tapio ilmensi tunnilla apinamaista liikettä. 

Solisteina toimivat baletin päälajin opiskelijat, muut tanssijat ovat toisen ja kolmannen vuosikurssin opiskelijoita, jotka suorittavat baletin opintoja produktion aikana. 

Näytökset osana opintoja

Säännöllisesti järjestettävät näytökset ovat kiinteä osa tanssinopettajaopintoja. Juopperille ja Maunulle baletin ohjaus ja koreografioiden tekeminen on osa opinnäytetyön taiteellista osiota. Opettajat toimivat tukena, ohjaajina ja konsultteina teoksen valmistusprosessin eri vaiheissa.

”Oamkin tanssinopettajan koulutusohjelmassa on näytöstoiminnan kursseja, joissa harjoitellaan tuotannossa toimimista. Näillä opintojaksoilla opiskelijoille jaetaan vastuualueet liittyen yhteen tuotannon osa-alueeseen. Opettaja kannustaa toimimaan eri tuotannoissa ja rooleissa, jotta jokainen saisi hieman kokemusta kaikesta”, kertoo työelämäharjoittelua suorittava opiskelija Nelli Terävä, joka on tällä kertaa sekä tuottajan että tanssijan roolissa.

Terävälle tuottamisen harjoittelu on ollut antoisaa puuhaa.

”Tuottaminen on kiinnostanut minua kauan, joten halusin lisätä sitä osaksi työharjoitteluitani. Prosessi on opettanut paljon, ja avannut silmiäni kaikelle, mitä tuottajan työnkuvaan voi kuulua. Se on monipuolista, visuaalista, vaatii paljon hyvää kommunikaatiota ja monen asian samanaikaista huolehtimista. On myös ollut hienoa päästä näkemään teoksen valmistumista kahdesta eri näkökulmasta”, hän sanoo.

Aladdin ja taikalamppu Valvesalissa tiistaina 25. huhtikuuta klo 19.00 sekä keskiviikkona 26. huhtikuuta klo 14.00 ja 19.00.
 

 

Lue myös