Taaperoille perheineen oma tutustumishetki uimahalliin

Pikkulapsen kanssa uimahallissa käymiseen on omat niksinsä. Parhaimmillaan uinnista tulee koko perheen harrastus. Kuva: Arkisto

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Hanna Sankala-Sivula

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Vesi-Jatulissa Haukiputaalla järjestetään Taaperot tutustuvat uimahalliin -tapahtuma hiihtolomaviikon tiistaina 8.3.2021 klo 9–11. Tapahtumaan voi tulla normaalin uintimaksun hinnalla. Ilmoittautuneet saavat pienryhmissä ohjausta siihen, kuinka 1–4–vuotiaan lapsen kanssa voi aloitella uimahallissa käyntiä.

”Haluamme kannustaa perheitä uintiharrastuksen pariin, olipa kyseessä sitten ohjattu ryhmä tai uimahallissa käynti oman perheen kesken”, kertoo vauva- ja perheuinnin ohjaaja Petra Helin.

Oulun kaupungin järjestämät vauva- ja perheuinnit ovat Helinin mukaan hyvin suosittuja.

”Suosion vuoksi valitettavasti useita perheitä jää ilman paikkaa ohjatuista ryhmistä”, hän toteaa. Lapsille ja perheille, jotka eivät ole päässeet kaupungin järjestämiin perheuintiryhmiin, halutaan nyt tarjota erillinen tutustuminen uimahalliin.

Alle vuotiaana vain vauvauintiin

Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliitto suosittaa, että alle vuoden ikäisen lapsen kanssa käytäisiin uimahalleissa tai kylpylöissä vain ohjatuissa vauva- tai perheuinneissa. Suosituksen taustalla on se, että vauvauintialtaista mitataan veden laatua muita altaita tarkemmin. Lisäksi vauvauinnissa veden lämpötila säädetään vähintään 32 asteeseen, jolloin vauvan kehon lämpötila ei pääse laskemaan liikaa. Myös koulutetuilla ohjaajilla on merkityksensä.

Vesi-Jatulin tutustumistilaisuus antaa hyvän mahdollisuuden totuttautua veteen ja uimahallin käytäntöihin jo pienimmän vauvaiän ohittaneen lapsen kanssa. Tilaisuudessa saa myös opastusta eri asioihin ja paikalla on koulutettu henkilökunta, jolta voi kysyä rohkeasti vinkkejä erilaisiin tilanteisiin.

”Kun perheet saavat uintiin pientä opastusta, se varmasti kannustaa omatoimiseen koko perheen uintiharrastuksen aloittamiseen jo lapsen varhaisella iällä. Tapahtumassa annamme vinkkejä, miten voi aloittaa taaperon kanssa uimahallissa käymisen turvallisesti. Katsomme esimerkiksi, miten erilaisia uintivälineitä ja leluja voi käyttää, ja harjoittelemme alkeisuintitaitoja.”

Taaperoiden tutustumiseen uimahalliin ilmoittaudutaan liikuntapalveluiden ilmoittautumisjärjestelmässä osoitteessa www.kuntapalvelut.fi/oulu.

Vinkit uimahallireissuun pikkulapsen kanssa

1. Varaa riittävästi aikaa uimahallikäyntiin.

2. Etene lapsen ehdoilla. Kehu ja kannusta!

3. Pidä lapsi lähelläsi ja älä jätä vahtimatta hetkeksikään. 

4. Leikkikää ja temmeltäkää yhdessä!

Vinkit antoi vauva- ja perheuinnin ohjaaja Petra Helin.

Lue myös