Oulun vanhusneuvosto on aloittanut jo kautensa uudella kokoonpanolla

Vanhusneuvoston tehtävänä on pitää osaltaan huolta ja varmistaa, että vanhusten palvelut pysyvät laadukkaina Oulussa. Kuva: Heli Metsävirta

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

”Tein ensimmäisen graduni lähes viisikymmentä vuotta sitten vanhusten tiedon tarpeesta eli osallistumisesta ja sittemmin olen toiminut noin kaksikymmentä vuotta sosiaali- ja terveysosaston osastopäällikkönä. Työssä vanhusten asiat tulivat erittäin tutuiksi”, kahdeksan vuotta sitten eläköitynyt Marja-Leena Kärkkäinen kertoo.

Vanhusneuvoston ensimmäisen vuoden keskeiselle sijalle nousee Oulun kaupungin ikääntymispoliittisen ohjelman ”ikävoimainen Oulu” toimeenpanon seuraaminen.

”Ohjelma julkistettiin jo tammikuussa, mutta sen toimeenpano on siirtynyt vanhusneuvostolla korona-ajan vuoksi tälle tulevalle kaudelle”, sanoo Kärkkäinen.

Ikäihmisten edunvalvontaa

Vanhusneuvoston puheenjohtaja odottaa uudelta neuvostolta työntäyteistä kautta. Yhtenä merkittävistä muutoksista kaudelle tulee olemaan Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen aloittaminen vuoden 2023 alussa.

”Vanhusneuvoston täytyy pitää huolta ja varmistaa, että vanhusten palvelut pysyvät laadukkaina Oulussa eikä niitä ajeta alas. Näin hallinnollisen murroksen aikana on helppo vähentää palveluja. Tällä hetkellä on myös se uhka, että palveluja vähennetään, jotta saadaan henkilömitoitukset pysymään lain säätämissä rajoissa, kun koulutetusta henkilökunnasta on puutetta”, sanoo Kärkkäinen.

Kärkkäinen katsoo tärkeäksi sen, että terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen nostetaan esille, myös vanhusneuvoston työssä.

”Haluan vanhusneuvoston puheenjohtajana tuoda lämpimät terveiset kaikille oululaisille ikäihmisille. Pitäkää itse kukin itsestänne ja läheisistänne huolta, kyllä se koronakin vähitellen väistyy!”

Vanhusneuvosto 2021–2025

  • 16 jäsentä
  • 5 Oulun kaupungin edustajaa
  • puheenjohtaja Marja-Leena Kärkkäinen, marja-leena.karkkainen@mail.suomi.net
  • vanhuspalvelulakiin perustuva Oulun kaupunginhallituksen toimikaudekseen asettama toimielin
  • ouka.fi/oulu/vanhusneuvosto

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran Mun Aino -printtilehdessä 18.11.2021

Lue myös