Viimeiset koronatestit tehty – Blind Channel valmiina illan finaaliin!

Tänään selviää, tekeekö Blind Channel lordit. Itse Lordi-yhtye nähdään myös esiintymässä lauantain finaalissa. Pojat esiintyvät numerolla 16. Kaikkiaan esityksiä 26. Kuvat: Ebu/Thomas Hanses

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Tänään on ainakin varmaa, ettei Suomen kohdalla pisteenlaskussa tulla finaalissa kuulemaan tuttua ”zéro point!”. Vedonlyöntitoimistot ovat korottaneet oululaisyhtyeen menestyksen jo kuuden parhaan joukkoon.

”Ihan mahtavaa, vaikkei me hirveesti seurata noita tilastoja, mutta hyvältähän tämä vaikuttaa,” kommentoi Mun Oululle basisti Olli Matela, joka on kotoisin Kellon Kiviniemestä, kuten bändin kolme muutakin jäsentä.

Bändi sai vastikään solmittua suuren kansainvälisen levytyssopimuksen Century Media Recordsin kanssa.

”Sopimusta on hierottu kaikessa hiljaisuudessa jo pidemmän aikaa, ja nyt tämä oli mukava aika se myös julkistaa”, Matela kertoo.

Levy-yhtiön luotto on ilmeisen kova yhtyettä kohtaan, sillä se ei edes halunnut odotella, miten viisufinaalissa käy.

”Jos nyt ihan rehellisesti sanotaan, niin ei voitto ole meille mitenkään oleellista. Saattaisi olla jopa parempi, ettei voiteta, tai no, tietysti se ois makeeta. Mutta: ”No placement, it’s a statement”, hän sanoo ja tarkoittaa, että yhtye seisoo ryhdikkäästi rock-asenteen takana, esiintyy oman genrensä mannekiinina ja suuntaa katseet tulevaisuuteen.

Basisti Olli Matelan ja koko porukan viisumatka on loppuhuipennusta vailla.

Viimeinen koronatesti tehty

Rotterdamin Euroviisuissa on tiukat koronajärjestelyt, esiintyjiä ja henkilökuntaa testataan jatkuvasti. Silti muun muassa Islannin edustusjoukkueesta löytyi positiivinen koronanäyte ja koko yhtye joutui luopumaan live-esiintymisestään. Se on finaalissa mukana vain ensimmäisten harjoitustaltioinnin kautta.

”Pikkasen harmihan se on, että islantilaiset eivät pääse itse lavalle, mutta ei voi mitään. Meidät testattiin viimeisen kerran perjantaina aamulla. Nyt ei mikään periaatteessa estä meidän lauantaista live-esiintymistä”, Matela iloitsee.

”Olemme kuulleet viisukonkareilta, että tämän vuoden viisut ovat vain varjo entisestään. Aiemmin bileitä ja tilaisuuksia oli melkein jokaiselle päivälle. Nyt ei ole mitään, vietämme suurimman osan ajasta hotellissa keskenämme”, hän kertoo.

”Mutta juhlitaan sitten kunnolla kun sen aika on, nyt me olemme niin valmiita finaaliin kuin olla voi”, basisti jatkaa ja sanoo, että koko yhtye lähettää Ouluun terveisiä ja kiittää kaikkia suuresta kannustuksesta, joka on kiirinyt Oulusta Rotterdamiin saakka.

 

Lue myös