Ukrainan passilla maksutta bussiin ja Luupin kohteisiin Oulussa

Ukrainalaiset pääsevät vilauttamalla passia maksutta bussilla vaikka Pohjois-Pohjanmaan museoon. Kuva: Mostphotos

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Museo- ja tiedekeskus Luuppi tarjoaa maksuttoman sisäänpääsyn kohteisiinsa Ukrainan passilla elokuun loppuun asti. Maksutta pääsevät myös kaikki täysi-ikäisen mukana saapuvat alle 18-vuotiaat perheenjäsenet. Veloituksettomaan sisäänpääsyyn kelpaa voimassa olevan passin lisäksi myös poliisin, rajatarkastusviranomaisen tai maahanmuuttoviraston myöntämä haltuunottotodistus.

”Museo- ja tiedekeskus Luuppi haluaa maksuttomalla sisäänpääsyllä osoittaa tukeaan ukrainalaisille ja auttaa kotoutumisessa heitä, jotka ovat joutuneet jättämän kotinsa sodan vuoksi”, toteaa Luupin johtaja Jonna Tamminen.

Bussilla ilmaiseksi Oulun seudulla

Ukrainan passilla tai viranomaisen Ukrainan passista kirjoittamalla haltuunottotodistuksella pääsee maksutta myös paikallisliikenteen linja-autoon Oulun seudulla. Etu on voimassa huhtikuun loppuun saakka.

Haltuunottotodistus tai passi näytetään kuljettajalle kyytiin noustaessa.

Myös linjat 49 ja 49P Oulu-Utajärvi ottavat maksutta kyytiin Ukrainan passilla tai passin haltuunottotodistuksella. ELY:n kilpailuttamien linjojen 49S Oulu-Utajärvi ja 59 ja 59S Oulu-Hailuoto liikennöitsijöiden kanta ei ole Oulun joukkoliikenteen tiedossa.

Lue myös