Pirjo Yli-Maunulalle Sirkuksen lumo -palkinto – Flow-sirkus on tuonut huippuluokan sirkustaidetta oululaiselle yleisölle

Pirjo Yli-Maunula on nostanut toiminnallaan Oulun valtakunnallisesti tärkeäksi sirkustaidekaupungiksi. Kuva: JP Manninen

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskus on myöntänyt Sirkuksen lumo -palkinnon taiteellinen johtaja Pirjo Yli-Maunulalle Flow-sirkussarjasta, joka on tuonut huomattavan määrän tasokasta koti- ja ulkomaista sirkusohjelmistoa Ouluun jo kymmenen vuoden ajan. Vuoden 2023 palkinto ojennetaan Kulttuuritalo Valveella Oulussa 28. helmikuuta.

Pirjo Yli-Maunulan kuratoima ja Flow Productionsin tuottama, yhteistyössä oululaisten kulttuuritoimijoiden kanssa järjestetty Flow-sirkus -esityssarja on vuodesta 2013 alkaen tuonut huomattavan määrän tasokasta koti- ja ulkomaista sirkusohjelmistoa Ouluun, sekä luonut erinomaisen ilmapiirin yleisön ja laadukkaiden esitysten kohtaamiselle.

”Kansainvälisessäkin mittakaavassa asiantunteva esitysten kuratointi sekä ennakkoluuloton yleisöönsä luottaminen on kantanut hedelmää ja kasvattanut uusia yleisöjä sirkustaiteelle. Tähän mennessä sarjassa on nähty 76 teosta, joista kolmannes on ollut kansainvälisiä vierailuja. Niiden katsomot ovat täyttyneet ja vastaanotto ollut innostunutta. Myös taiteilijoille Pirjo Yli-Maunulan ammattitaidolla ja antaumuksella on suuri merkitys”, toteaa tiedotuskeskus.

Oulusta tärkeä sirkuskaupunki

Flow-sirkus tekee myös yleisökasvatustyötä nuoren yleisön parissa. Viiden viime vuoden aikana kahdeksasluokkalaiset taidetestaajat ovat testanneet ohjelmistosta 27 teosta ja keskustelleet avoimesti kokemuksistaan.

”Huippuluokan sirkustaide on ohittamatonta, sen on Flow-sirkussarja osoittanut. Esityssarjan tuotanto useiden paikallisten toimijoiden välisenä innovatiivisena yhteistyönä on nostanut Oulun yhdeksi tärkeäksi sirkuskaupungiksi Suomessa. Sirkuksen lumo on vallannut Oulun.”

Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskuksen jakama Sirkuksen lumo -palkinto myönnetään tunnustukseksi suomalaisen sirkustaiteen hyväksi tehdystä työstä. Se voidaan myöntää henkilölle, ryhmälle, kantaesitykselle, tapahtumalle tai muulle teolle tai toiminnalle, joka on edesauttanut sirkustaiteen kehittämistä ja hyvinvointia. Sirkuksen Lumo -palkintoa on jaettu vuodesta 2009 alkaen. Vuoden 2023 palkinnosta päätti Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskuksen hallitus.