Oulun Vanha Musiikki -festivaali alkaa jälleen – luvassa ranskalaista tunnelmaa ja meditaatiota

Oulun Vanha Musiikki -festivaali tarjoilee 9.-11. helmikuuta barokkimusiikin helmiä oululaisille.

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun Vanha Musiikki -festivaali tarjoaa tulevan viikonlopun aikana vanhan musiikin ystäville seitsemän konserttia. Festivaalin vieraaksi saapuu muun muassa Suomalaisen barokkiorkesterin muusikoita. Festivaaliohjelman ytimenä on ranskalainen musiikki, ystävyys, rakkaus ja hyvinvointi. Perinteisten konserttien lisäksi luvassa on kaksi meditaatiokonserttia sekä barokki-iltamat.

Festivaalin avaa perjantaina 9. helmikuuta kulttuuritalo Valveen kahvila-ravintola Paljetissa Barokkiyhtye Fides, joka johdattaa yleisön festivaalin teeman äärelle barokin aikakauteen. Konsertti on osa Valveen Art goes Afterwork -tapahtumasarjaa, ja siihen on vapaa pääsy.  Iltapalana herkutellaan ranskalaista musiikkia FiBO Playersin seurassa Tuiran kirkossa Le Goût Francais – Ranskalainen maku -konsertissa.

Stressin poistoa meditaatiokonserteissa

Lauantaina päästään nauttimaan rentouttavasta meditaatio ja mindfulness -hetkestä J.S. Bachin soolosellosarjojen avustuksella Voimala 1889:ssä. Konsertissa soittaa barokkialttoviulisti Liisa Tamminen, joka toimii myös mindfulness-ohjaajana.

Sama meditaatiokonsertti on koettavissa myös sunnuntaina päivällä kulttuuritalo Valveen tanssisalissa 1.  Konsertin voi kuunnella makuuasennossa oman joogamaton tai muun alustan päällä tai perinteisemmällä katsomopaikalla istuen.

Rakkauden muotokuvia -konsertti lauantai-iltana vie kuulijat jälleen ranskalaisen barokkimusiikin äärelle Tuiran kirkossa. Konsertin pääosassa on rakkaus ja esiintymässä ovat sopraano Virve Karén, barokkiviulisti Laura Kangas, gambisti Johanna Kilpijärvi ja cembalisti Laura Röntynen.

Lauantaipäivä päätetään yhteisiin barokki-iltamiin, joka kokoaa barokin parhaat kappaleet, Oulun seudun omat barokkimusiikin taitajat ja festivaalin vierailijat tunnelmalliseen Voimala 1889:ään. Illan isäntänä toimii barokkiviulisti Anthony Marini, joka jututtaa esiintyjiä ja kertoo aikakauden musiikista soiton lomassa.

Barokkiorkesterit kohtaavat

Sunnuntaina festivaalin päättää Entre amis – Ystävien kesken -konsertti Madetojan salissa. Konsertissa soittavat Oulun barokkiorkesteri sekä Helsingistä pohjoiseen matkanneita Suomalaisen barokkiorkesterin muusikoita. Konsertissa kuullaan ranskalaista instrumentaalimusiikkia, mutta tällä kertaa italialaisin vaikuttein. FiBO Playersin barokkiviulisti Anthony Marini vastaa musiikin johdosta.

Lisätietoa Oulun Vanha Musiikki -festivaalista tästä linkistä.