Nokia avasi ovensa tuhansille lapsille ja nuorille Oulussa

Maailman suurin virtuaalinen yritysvierailu järjestettiin Nokian ja Oulun kaupungin yhteistyönä. Päivä sisälsi omat vierailunsa muun muassa esikouluikäisille, 3.–6. luokkalaisille, yläkoululaisille ja lukiolaisille. Kuva: tiimi

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Maailman suurin virtuaalinen yritysvierailu toukokuun 12. päivänä, oli yhden päivän tapahtuma, jonka aikana eri ikäiset oppilaat pääsivät virtuaalisesti tutustumaan Nokian Oulun toimipisteen toimintaan. Päivä sisälsi omat vierailunsa muun muassa esikouluikäisille, 3.–6. luokkalaisille, yläkoululaisille ja lukiolaisille.

”Halusimme rakentaa yhdessä Nokian kanssa uniikin oppimiskokonaisuuden, jossa työelämä tuodaan sopivilla sisällöillä luokkahuoneeseen päiväkodista korkeakouluun”, kertoo Eemeli Alanne Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluista.

Yhteistyötä yritykselle ja koululle

Vierailun aikana osallistujat pääsivät tutustumaan Nokian toimintaan Oulussa. He oppivat, miten arjen eri teknologiat toimivat, näkivät 5G-teknologian testaamista, pääsivät tuotantokierrokselle ja tutustuivat Nokian työntekijöihin. Vanhemmat osallistujat pääsivät kertomaan ajatuksiaan myös virtuaalisen vierailun aikana. Vierailu on konkreettinen esimerkki yhteistyöstä, joka antaa niin yritykselle kuin kouluillekin.

”Meille tämä oli valtavan hieno kokemus. Sen lisäksi, että pääsimme kertomaan lapsille ja nuorille Nokiasta ja työelämästä teknologia-alalla, saimme myös itse kuulla heidän ajatuksiaan ja mielipiteitään päivän aiheisiin liittyen. Oli ilo huomata, miten innolla isommat kuulijat osallistuivat puhelimillaan sanapilven tekoon sekä pohtivat erilaisia taitoja ja valmiuksia, joita alallamme voisi tarvita”, kertovat Mervi Holster-Hemmi ja Riikka Turpeinen Nokialta.

Tapahtumapalautteessa kiiteltiin, kuinka teknologian maailmaa tuotiin pehmeämmäksi ja ymmärrys Nokian toiminnasta kasvoi. Positiivinen ote ja vaihtelevat vierailuosiot muodostivat hyvän tunnelman tapahtumalle. Nuorimpien joukossa olleet 1. luokkalaiset antoivat palautetta, että kokonaisuutta jaksoi seurata koko vierailun ajan.

Yläkoululaiset ja vanhemmat opiskelijat pääsivät vierailun aikana kertomaan ajatuksiaan teknologia-alalla tarvittavista työelämätaidoista. Kuvassa yhteenvetoa vastauksista.

Vierailun aikana kuultiin nokialaisten taustoista ja alalla tarvittavista taidoista. Nokialaisia jututtamassa olivat koululaiset Toivo ja Iida, keskellä.

Teknologia tutuksi jo kouluaikana

Vierailun tavoitteena oli avata osallistujille teknologia-alan mahdollisuuksia ja siellä tarvittavaa osaamista, jota voi jo kouluaikana hankkia. Osallistujat pääsivät näkemään ja kuulemaan, mitä kaikkia eri työtehtäviä yhden yrityksen sisälle mahtuu.  

”Halusimme vierailun avulla tuoda esiin, miten paljon eritaustaisia ihmisiä Nokialla työskentelee ja mitä kaikkea mahtuu upean Oulun toimipisteemme kattojen alle. Meille on tärkeää tuoda teknologia-alaa tutuksi lapsille ja nuorille – tiedä vaikka se sytyttäisi kipinän hakeutua sellaisille opinto- ja urapoluille, joita ei aiemmin ole tullut ajatelleeksi”, toteavat Mervi ja Riikka.

Asteen verran isommin

Ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma on kansainvälisestikin merkittävä osoitus oululaisten innovatiivisuudesta. Tapahtuma on esimerkki yhteistyöstä eri toimijoiden välillä, joka luo vaikuttavuutta.

”Halusimme luoda kokonaan uudenlaisen tavan tuoda oululainen työnantaja, yritys ja siellä tarvittava osaaminen ja taidot tutuiksi tulevaisuuden osaajille. Halusimme antaa ymmärryksen eri ikäisille siitä, missä kaikkialla yhden yrityksen tuotteet ja palvelut vaikuttavat ja, miten ne ratkaisevat maailman haasteita ja mahdollistavat erilaisia asioita”, kommentoi Tiina Haapaniemi BusinessOulusta.