Uusia linja-autovuoroja reitille Oulu–Raahe tulossa ensi kesänä

Oulun ja Raahen välistä työmatka- ja iltaliikennettä parannetaan lisäämällä reitillä linja-autovuoroja kesä- ja talvikaudella. Uusia vuoroja ajetaan arkipäivinä aamuisin, iltapäivisin ja iltaisin. Kuvituskuva: Sanna Krook

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Linja-autoyhteydet Oulun ja Raahen välillä paranevat ensi kesäkuun alusta alkaen, kun Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskuksen kilpailuttamat uudet linja-autovuorot käynnistyvät. Samalla tehdään muutoksia myös Raahen sekä Oulun ja Oulaisten välisiin linja-autoyhteyksiin.

Oulun ja Raahen välistä työmatka- ja iltaliikennettä parannetaan lisäämällä reitillä linja-autovuoroja kesä- ja talvikaudella. Uusia vuoroja ajetaan arkipäivinä aamuisin, iltapäivisin ja iltaisin. Aamuisin ja iltapäivisin ajettavat vuorot parantavat työmatka- ja opiskeluyhteyksiä. Samassa yhteydessä reitillä otetaan käyttöön edullinen kausilippu. Uusien vuorojen myötä reitillä voi jatkossa matkustaa myös arki-iltaisin.

Osa reitin vuoroista ajetaan Revonlahden ja osa Siikajoenkylän kautta. Suurin osa nykyisistä vuoroista jatkuu joko sellaisenaan tai muutettuna. Vähäisten matkustajamäärien vuoksi kuitenkin lopetetaan liikenne Raahen terästehtaalle sekä Raahesta Siikajoenkylän kautta Ouluun arkipäivisin kello 6.10 lähtevä vuoro.

Oulusta ja Raahesta tulee myös jatkossa yhteyksiä Oulaisiin. Liikenne reitillä jatkuu koulupäivinä, mutta koulujen loma-aikojen liikenne lopetetaan vähäisten matkustajamäärien vuoksi. Samalla osa Oulun ja Oulaisten välisistä vuoroista korvataan Raahen ja Oulaisten välisillä vuoroilla. Vuorojen liikennöitsijäksi on tarjouskilpailussa valittu Oulaisten Liikenne Oy. Liikennöintisopimus on voimassa vuoteen 2027 asti.

Lipputuotteet ja aikataulut

Lipputuotteita linja-autovuoroihin myydään verkossa ja linja-autoissa. Kertalippuja on saatavilla verkosta Matkahuollon aikatauluhausta sekä Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta. Linja-autoissa kertalippuja myydään käteisellä sekä yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.

Säännöllisesti matkustavien kannattaa hankkia Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta kausi- tai sarjalippu, jolla matkustaminen on kertalippua edullisempaa. Kausilippuja on saatavilla Oulun ja Raahen sekä Paavolan ja Raahen välisiin linja-autovuoroihin. Kausilipulla voi matkustaa 30 vuorokauden aikana rajoittamattomasti Oulaisten Liikenne Oy:n linja-autovuoroissa.

Vuorojen aikataulut ovat saatavilla Matkahuollon aikatauluhausta, reittioppaasta ja Reitit ja liput -mobiilisovelluksesta sekä Google Mapsista. Aikatauluja on saatavilla myös linja-autoista.