Uniikki Oulu -seikkailupeli ohjaa oululaiset uusille urille

Uniikki Oulu -seikkailupeli tarjoaa historiatietoa ja tehtäviä johdattaen samalla pelaajat kaupungin mukaville kävelyreiteille. Kuvat: Anne Laurila

Julkaistu: Kirjoittaja: Anne Maarit Laurila

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Älypuhelimen sovelluskaupasta Action Track -sovellus luuriin ja Rotuaarin lavalle ihmettelemään, mistä on kyse. Unic City Labs -tapahtuman järjestäjien mukaan Uniikki Oulu peli vaatii päättelytaitoa, Oulu-tietoisuutta sekä pientä heittäytymistä. Rastien lisäksi pelissä pääsee osallistumaan Oulun kaupunkikehittämiseen sekä kurkistamaan uniikin Oulun tulevaisuuteen.

“Täytyy sanoa, että kaksi ensimmäistä tehtävää meinaavat saada tällaisen keski-ikää lähestyvän miespuolisen kansalaisen melkein luovuttamaan. Tehtävät tuntuvat ylitsepääsemättömän turhauttavilta, mutta rohkeasti niiden yli vain, peli paranee edetessään”, toteaa Tapio Jestoi tuoreeltaan pelin jälkeen.

Aurinkoinen päivä ja taaperon päiväuniaika – siinä sopiva syy lähteä Uniikki Oulu -seikkailupelin ohjaamalle päiväkävelylle.

Seikkailupeliin kuluu aikaa torin kahvitauon ja jäätelöiden nautiskelun kera reilut pari tuntia. Tehtävärastit vaihtelevat historiatietoudesta toiveiden aarre arkkuun, sillä pelatessa tulee paljastaneeksi, millaisia asioita ja palveluita pelaaja Oulun keskustaan toivoisi.

“Kävelyreitti on selkeästi mietitty ja reitin varrelta löytyi kohteita, joihin ei tähän ikään mennessä, alkuperäisenä oululaisena, ole koskaan vielä eksynyt. Myös Kuusisaari remontin jäljiltä tuli koettua ensimmäistä kertaa ja uusi nuotiopaikka täytyykin joskus käydä testaamassa”, Jestoi pohtii.


Tilausta kaupunkiseikkailuille

Jestoille ja puolisolleen Päiville kaupunkiseikkailu ei ole täysin uusi kokemus, sillä he ovat kiertäneet Fox Trail -kaupunkiseikkailun Helsingissä. Omatoimisesti suoritettaville kaupunkiseikkailureiteille pariskunnan mielestä olisi tilausta Oulussakin.

“Fox Trail oli hauska kokemus, jossa todellakin sai pähkäillä rasteilla ja samalla oppi Helsingistäkin uusia asioita. Uniikki Oulu -pelissä sisältö ei ihan vielä ollut yhtä timanttinen ja kaupunkikehittämiseen liittyvät kysymykset tuntuivat hieman päälle liimatuilta, mutta ehdottomasti tällaisia valmiiksi mietittyjä, muutamassa tunnissa kierrettäviä reittejä olisi hauska kokea Oulussa enemmänkin”, Jestoi arvelee.

Pariskunnalla on myös tärppi heille, jotka aikovat suunnata seikkailun pariin vielä ennen perjantaita.

“Ehdottomasti kannattaa piipahtaa Kulttuuritalo Valveella sisällä, jos reitille sattuu Valveen ollessa auki. Talon läpi pääsee kulkemaan seuraavalle rastille ja samalla voi tutustua kulttuuritalon näyttelytarjontaan”, Jestoi suosittelee.

Kaikkiaan seikkailu on mukava kokemus, vaikka parannettavaakin löytyy.

“Jos en olisi kaverilta tästä kuullut, olisi koko seikkailu mennyt itseltäni ohi. En käytä juurikaan sosiaalista mediaa, joten seikkailun markkinointi ei ainakaan itseäni ole tavoittanut”, Jestoi toteaa.

Seikkalupeli ohjaa myös Pikiselle polulle.

 

Uniikki Oulu -seikkailupeli:

  • pelattavissa ympäri vuorokauden perjantaihin 17. kesäkuuta saakka
  • huomenna perjantaina 17. kesäkuuta Rotuaarin aukiolla City Labs -festivaali järjestää kaikille avoimen kulttuurikahvila-tapahtuman kello 12 – 16. Tarjolla musiikin ja pullakahvin lisäksi tietysti opastusta Uniikki Oulu -seikkailupelin pariin
  • kaikkien peliin osallistuneiden kesken arvotaan elämyksellisiä ja kulttuuripitoisia palkintoja.
  • pelin toteutuksessa ovat mukana Oulun Yliopisto, Oulun kaupunki, Oulu2026 sekä Oulun Liikekeskus

 

Lue myös