Oulun Toppilansalmen vuokra-asuntotarjonta kasvaa loppuvuodesta

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Toppilan vanha satama-alue on muuttumassa uudenaikaiseksi asuinalueeksi. Alueella on hyvät peruspalvelut ja panostettu erityisesti kevyen liikenteen väyliin. Keskustaan on noin 3,5 kilometrin pyöräilymatka, ja myös yliopisto ja ammattikorkeakoulu ovat pyöräilyetäisyydellä. TA-Yhtiöillä on Toppilansalmen alueella nyt valmistuvan talon lisäksi viisi aiemmin valmistunutta vuokrakohdetta.

Nyt rakenteille tulevassa Satamatie 15:n kahdeksankerroksisessa talossa on runsaasti asuntovaihtoehtoja erilaisiin elämäntilanteisiin. Taloon valmistuu yksiöitä, kaksioita, kolmioita sekä yksi neljän huoneen asunto. Kaikissa asunnoissa on lasitettu parveke. Asunnoissa on myös oma sauna, lukuun ottamatta yksiöitä ja pienimpiä kaksioita.

Asukkaiden käyttöön tulee yhteiset tilat, joihin kuuluvat muun muassa talopesula ja kuivaushuone sekä pyörävarasto. Jokaiselle asunnolle on oma irtainvarasto. Autopaikat on sijoitettu pihakannen alla olevaan pysäköintihalliin. Sisäpihalla on pyöräkatos, leikkialue ja viljelylaatikoita. Kiinteistö on savuton.

Yleishyödyllisiä vuokra-asuntoja

Satamatie 15:n pääurakoitsijana toimii Temotek Oy ja arkkitehtisuunnittelusta on vastannut UKI Arkkitehdit Oy. Hakuaika Satamatie 15:n vuokra-asuntoihin on alkanut ja jatkuu 4. lokakuuta saakka.

Asunnot ovat valtion tukemia niin sanottuja yleishyödyllisiä vuokra-asuntoja, joten asukasvalinnassa otetaan huomioon hakijan asunnontarve, varallisuus ja tulot. Asuntoja voi hakea täyttämällä sähköisen hakemuksen osoitteessa ta.fi/vuokrahakemus. Asukasvalinnat tehdään hakuajan päätyttyä.

TA-Yhtiöt on valtakunnallinen asuntojen omistaja ja rakennuttaja, jolla on omistuksessaan noin 19 000 asuntoa, joissa asuu noin 36 000 asukasta. TA-Yhtiöiden asunnot ovat pääosin asumisoikeus- ja vuokra-asuntoja.

TA-Yhtiöt on toteuttanut viime vuosina vuosittain noin 1 000 uutta asuntoa pääkaupunkiseudulle ja muihin Suomen kasvukeskuksiin. Espoon päätoimipisteen lisäksi TA-Yhtiöillä on toimipisteet Helsingissä, Vantaalla, Turussa, Lahdessa, Hämeenlinnassa, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa ja Kittilässä.