Oulun Latokartanon uusi ylikulkusilta avautuu liikenteelle kesän kynnyksellä

Latokartanon uusi silta rakennetaan vaiheittain niin, että puolet vanhasta sillasta on liikenteen käytössä, kun samalla viereen rakennetaan uutta siltaa. Kuva: Väylävirasto

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Latokartanon sillan rakentaminen etenee muutaman kuukauden talvitauon jälkeen. Sillalle on jo rakennettu sääsuoja, ja parhaillaan siltaa vesieristetään. Toukokuun aikana asennetaan kaiteita, puretaan sääsuoja ja rakennetaan päällysrakenteita.

”Latokartanon uusi silta otetaan käyttöön vaiheittain. Vanha silta poistetaan käytöstä touko-kesäkuun vaihteessa, minkä jälkeen liikenne ohjataan uudelle ylikulkusillalle”, Väyläviraston projektipäällikkö Jouni Vauhkonen sanoo.

Liikenne siirtyy uudelle sillalle vaiheittain

Latokartanon uusi silta rakennetaan vaiheittain niin, että puolet vanhasta sillasta on liikenteen käytössä, kun samalla viereen rakennetaan uutta siltaa.

Vanhan sillan purkamisen ajan käytössä on puolet uuden sillan kulkuväylistä. Sillan länsipuolen kaksi ajokaistaa, pyörätie ja jalkakäytävä avataan ensimmäisenä liikenteelle.

“Käyttöönoton vaiheistaminen liittyy vanhan sillan purkamiseen, joka aloitetaan uuden sillan käyttöönoton myötä”, Vauhkonen kertoo.

Vanhan sillan purkamisesta ei ole erityistä häiriötä alueella liikkuville. Siltaa puretaan uuden sillan itäpuolella eli varsin kaukana uudella ylikulkusillalla kulkevasta liikenteestä. Purkutyömaa on pari metriä uuden siltapenkereen alapuolella.

Tilapäistä melua Äimärautiolla touko-elokuussa

Latokartanon sillan työvaiheet aiheuttavat Äimärautiolla tilapäistä melua 29.5.–31.8. Rakennus- ja purkutöitä tehdään arkisin kello 7.00–18.00, ja tarvittaessa myös lauantaisin. Lisäksi vanhan sillan purkutyöt aiheuttavat ympärivuorokautista melua 29.5.–2.6. ja 17.–21.7. Töistä ja ajankohdista on annettu meluilmoitus lähialueen kiinteistöille.

Latokartanon silta valmistuu elokuun loppuun mennessä. Uudella ylikulkusillalla on neljä kaistaa ajoneuvoliikenteelle, jalkakäytävät molempiin kulkusuuntiin sekä polkupyöräbaana.

Latokartanon ylikulkusilta on osa Väyläviraston Oulun Oritkarin kolmioraiteen rakentamishanketta. Kolmioraide rakennetaan Oritkarin satamaliikenteen tarpeisiin. Latokartanon sillan uudelleen rakentaminen on edellytys kolmioraiteelle. Hanke valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä.