Elinkeinoministeri Mika Lintilä pääsi Nallikarissa muuraustöihin: Oulussa uskalletaan satsata matkailuun

Nallikari Seaside Oy:n toimitusjohtaja Sirpa Walterilla (vas.), ministeri Mika Lintilällä, Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperällä ja konsernijohtaja Ari Alatossavalla oli hymyt herkässä, kun Nallikarin peruskivi muurattiin ja rakennustyöt alkavat. Kuvat: Anne Laurila

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Nallikarin matkailualueen kehittyminen otti lokakuun harmauden keskellä harppauksen kohti asteen verran valoisampaa tulevaisuutta. Nallikarin uudisrakennuksen peruskiven muuraukseen Ouluun tullut elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) iloitsi, että Oulussa uskalletaan investoida matkailuun näin merkittävästi.

”Matkailusta vastaavalla ministerillä ei ole viime aikoina ollut kovin monta tilaisuutta, jossa olisi voinut uusia matkailukohteita vihkiä käyttöön, saati peruskiviä muurailla. Tällaista uskon vahvistusta ja tunnelman virittämistä me tarvitsemme Suomen matkailuun, jota korona ja nyt Venäjä ovat kurittaneet”, Lintilä totesi.  

”Tällaista uskon vahvistusta ja tunnelman virittämistä me tarvitsemme Suomen matkailuun, jota korona ja nyt Venäjä ovat kurittaneet.”

Lintilä näkee paljon matkailupotentiaalia Nallikarin ja Oulun tulevaisuudessa.

”Tällaiset tilaisuudet antavat uskoa, että näemme tulevaisuuden valoisana Suomen ja Oulun matkailun kehittymisessä. Ouluun on merkittäviä tapahtumia tulossa, Asuntomessut 2025 ja Oulun kulttuuripääkaupunkivuosi 2026, mutta myös Pohjolan rengastie ja Perämerenkaaren rannikkoreitti tarjoavat uusia mahdollisuuksia alueen matkailun kehittymisessä”, Lintilä kiitteli.

Peruskiveen muuratun sylinterin sisälle Sirpa Walter kertoi laittaneensa päivän Kalevan ja juhlatapahtuman ohjelman tuleville sukupolville mahdollisesti joskus löydettäväksi.

Tavoitteet korkealla paikallisia unohtamatta

Nallikarin vetovoima ei ole pelkästään kansainvälisen matkailijoiden varassa, ja siksi investointiin kannattaa ryhtyä. Alue on merkittävä oululaisten hyvinvoinnille ympäri vuoden, minkä vuoksi Nallikaria ei kehitetä pelkästään matkailijavirrat mielessä.

”Nallikari on tärkeä paikallisille, se on osa oululaisuutta. Haluamme, että me kaikki paikalliset voimme olla ylpeitä Nallikarista. Tämä mielessä haluamme aluetta kehittää”, totesi toimitusjohtaja Sirpa Walter Nallikari Seaside Oy:sta.


Nallikari on monelle oululaiselle sydämen asia, eikä vähiten alueen kehityksen eteen töitä tekeville ihmisille. 

Walter on itse tehnyt töitä Nallikarin eteen parikymmentä vuotta, joten hän tietää myös, mitä oululaiset ja matkailijat alueelle kaipaavat. Kolmikerroksiseen rakennukseen tulee lomahuoneistoja merinäköalalla ja yleiset wc- ja suihkutilat rannan kävijöille. Rakennukseen sijoittuvasta välinevuokraamosta löytyvät jatkossa pyörät, kajakit tai lumikengät.

”Me haluamme olla Suomen vetovoimaisin matkailukohde meren äärellä.”

Rakennustyöt kestävät vuoden, ja mikäli kaikki menee suunnitellusti, uusien tilojen avajaisia juhlitaan vuoden päästä. Vaikka aluetta kehitetään myös paikallisten tarpeet huomioiden, on Walterin mukaan tavoitteet Nallikarin matkailun kehittymiselle asetettu rohkeasti korkealle.

”Me haluamme olla Suomen vetovoimaisin matkailukohde meren äärellä. Siihen me pyrimme lähitulevaisuudessa. Kaikki me toimijat teemme Nallikarin eteen töitä isolla sydämellä”, Walter vakuuttaa.  

Suunnittelu on kunniatehtävä

Rakennukseen tulee 21 lomahuoneistoa, joista kaikista on merinäköala. Välinevuokraamo ja yleiset wc- ja suihkutilat palvelevat rannan käyttäjiä. Havainnekuva Arkkitehtitoimisto Vauhtiviiva.

Millainen rakennus Nallikarin rantabulevardille sitten on tulossa?  Arkkitehtitoimisto Vauhtiviiva Oy:n Asko Kilpeläiselle uuden rakennuksen suunnittelutyö on ollut innostava, suorastaan kunniatehtävä.

”Suunnittelutyö lähtee tietysti paraatipaikasta ja ympäristössä jo olevista rakennuksista. Nallikarissa on ennestään merkittäviä rakennuksia, kuten esimerkiksi majakka. Suunnittelussa on otettava paljon huomioon, tehtävä ikään kuin synteesi ympäristöstä. Mutta onhan tämä innostava kohde ja koen, että kyseessä on kunniatehtävä”, Kilpeläinen toteaa.

Vetonaula rakentuu yhteistyöllä

Myös Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä (kesk.) iloitsee, että Nallikarin kehitys ottaa kauan odotetun harppauksen eteenpäin.  

”On ilo olla mukana starttaamassa Nallikarin uutta kasvua. Täällä ’Perämeren Rivieralla’ tullaan näkemään tulevaisuudessa paljon alueen yritysten, kaupungin ja paikallisten toimijoiden välistä yhteistyötä. Iso kiitos siitä Nallikari Seasiden toimitusjohtaja Sirpa Walterille, olet pitkään ollut tätä aluetta kehittämässä ja edelleen olet helmi meidän yhteistyömme rakentamisessa”, Vehkaperä kiitteli.


Hiekkaa, merta ja aurinkoa – nautittuna vaikka Nallikari-leivoksen muodossa. 

Sekä paikalliset että matkailijat pääsevät entistä paremmin nauttimaan palveluista ja elämyksistä meren äärellä, kun alueen kehittymisen mahdollistava asemakaavan uudistus valmistui vuonna 2019. Uusi asemakaava mahdollistaa esimerkiksi Vauhtipuiston muuton Nallikariin, jonne uuden puiston rakentaminen on jo hyvässä vauhdissa. Nallikarin matkailukesästä 2023 on tulossa siis asteen verran vauhdikkaampi!  

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Lue myös