Nallikarin Aalto-uudisrakennus harjakorkeuteen – avajaiset helmikuussa

Nallikarin Aallon rakennus valmistunee vuodenvaihteen tienoilla, ja huoneistohotelli on tarkoitus avata asiakkaille helmikuussa. Kuva: Pasi Rytinki

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Nallikarin rannan tuntumaan tulevaan kolmikerroksiseen Aalto-huoneistohotelliin tulee kaikkiaan 21 huoneistoa, joissa kaikissa on merinäköala. Huoneistojen koot ovat 33,5 neliömetristä 47 neliömetriin. Lisäksi rakennukseen tulee italialaishenkinen ravintola, välinevuokraamo, elämyskeskus sekä hieronta- ja hyvinvointipalveluja.

Hotelli on tarkoitus avata asiakkaille ensi helmikuussa hiihtolomakaudella. Avajaisia on tarkoitus viettää viikolla 8.

Aaltoa ei ole tarkoitettu vain lomahuoneistojen asiakkaille, vaan siihen tulee yleiset wc- ja suihkutilat, jotka palvelevat uimarannan kävijöitä.

Hyviä vuosia takana

Nallikari Seaside Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jaakko Ruokola totesi harjannostajaisissa, että kyseessä on yrityksen historian ylivoimaisesti suurin investointi.

”Yhdessä tuon uusittavan ranta-alueen infran ja muiden palveluntuottajien kanssa me teemme Nallikarista Suomen houkuttelevimman lomakohteen. Tavoite on iso, mutta siihen me pystymme”, Ruokola vakuutti ja uskoi Aallon parantavan koko Oulun alueen vetovoimaa merkittävästi.

”Olemme tekemässä uutta käyntikorttia Oululle ja Oulun matkailulle.”

Nallikari Seasiden toimitusjohtaja Sirpa Walter kertoi, että Aallon kaikista huoneista avautuu parvekkeelta merinäköala. Kuva: Pasi Rytinki

Nallikari Seaside Oy on päässyt tekemään suurinvestointiaan hyvistä lähtökohdista, sillä viime vuodet ovat epävakaasta maailmantilanteesta huolimatta olleet Ruokolan mukaan yhtiölle hyviä, eikä Aallon rakentamiseen tarvittu kaupungin pääomatukea.

”Majoituskapasiteetin käyttöasteet ovat reilusti yli kaupungin keskiarvon, ja välillä on menty äärirajoilla”, Ruokola kertoi ja vakuutti, että Nallikari investoi uuteen majoituskapasiteettiin myös tulevaisuudessa.

Tukee matkailutavoitteita

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jarmo Husso oli tyytyväinen näkemäänsä työmaalla.

”Kyllä miellyttävimpiä edustustehtäviä on lausua tervehdyssanat sellaisissa hankkeissa, joissa jotakin tapahtuu ja jotakin tulee valmiiksi. Toisenlaisiakin tilaisuuksia nimittäin on”, Husso nauratti harjannostajaisia viettäneitä rakentajia ja kutsuvieraita.

Tältä näyttää valmis Aalto havainnekuvassa. Kuva: Arkkitehtitoimisto Vauhtiviiva

Husso totesi avojalkaisena oululaisena Nallikarin merkityksen koko kaupungille.

”Jos suoritetaan lapsuuden assosiaatiotesti, niin Nallikari on yhtä kuin kesä: loputon, lämmin, kiireetön kesä. Voi olla, että tämän rakennushankkeen myötä assosiaatiota pitää hieman muuttaa: Nallikari on ympärivuotinen, korkeatasoinen resortti”, Husso kehui ja sanoi hankkeen sopivan hyvin hiljattain julkaistuun Oulun matkailun masterplaniin, jonka kunnianhimoisina tavoitteina on muun muassa miljoona vuosittaista kaupallista yöpymistä vuoteen 2027 mennessä ja Rovaniemen rinnalle nouseminen kävijätilastoissa.

 

Lue myös