Asuntomessut Oulussa 2025: Ammattitaiteilijoita haetaan toteuttamaan taideteoksia muuntamorakennuksiin

Teosten toteutuskustannuksiin on varattu 180 000 euroa sisältäen taiteilijapalkkiot. Havainnekuva asuntomessualueelle rakentuvasta julkisesta rantabulevardista. Kuva: Oulun kaupunki

Kaupunki

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun kaupunki etsii Oulun tulevalle asuntomessualueelle kolmea ammattitaiteilijaa tai työryhmää toteuttamaan taideteoksen kolmeen erilliseen muuntamorakennukseen. Haku on avoinna 24. syyskuuta asti.

Alueelle haetaan kolmiulotteisia tai reliefimäisiä teoksia tai toteutuksia, joihin voidaan yhdistää erilaisia tekniikoita ja materiaaleja ja jotka kestävät pohjoisen sääolosuhteita. Portfoliohaku on avoinna 24. syyskuuta asti ja toteutetaan ArtCurator -ohjelmalla Suomen Taiteilijaseuran ohjeistuksen mukaisesti.

Teosten toteutuskustannuksiin on varattu yhteensä 180 000 euroa sisältäen taiteilijapalkkiot, materiaali- ja toteutuskustannukset sekä tekijänoikeuksiin liittyvän oikeuden tallentaa teosta ja julkaista dokumentit. Luonnosvaiheessa maksetaan kullekin taiteilija-/työryhmäkohtainen palkkio 4 000 euroa. Valitut taiteilijat voivat aloittaa teoksen suunnittelun heti valinnan jälkeen lokakuussa 2023. Teoksen on oltava asennettuna viimeistään toukokuussa 2025.

Taiteella lisäarvoa ja elämyksiä

Oulun asuntomessualueelle toteutettavan taiteen tavoitteet ja toteutusperiaatteet on määritelty Hartaanselänrannan taideohjelmassa. Asuntomessuilla esitellään Hartaanselänrannan aluerakentamishankkeen ensimmäisessä vaiheessa toteutettavat taideteokset. Tavoitteena on, että taide vahvistaa alueen imagoa ja identiteettiä sekä luo alueelle lisäarvoa ja elämyksellisyyttä.

Monipuolisen julkisen taiteen avulla Hartaanselänrannalle rakentuu laadukas, elävä ja kiinnostava asuinalue. Taideohjelman on laatinut kuvataiteilija, taidekoordinaattori Moosa Myllykangas yhdessä taiteen ohjausryhmän kanssa. Tutustu taideohjelmaan kaupungin verkkosivuilla

Lisätietoa ja hakulomake löytyvät ArtCurator-ohjelman nettisivuilla tästä linkistä.