Siirry suoraan sisältöön

Musiikkikustantajat palkitsivat oululaiset Blind Channelin ja Pehmoainon

6.9.2022

Musiikkikustantajat ry:n Vuoden vientiteko -palkinto luovutettiin maanantaina 5. syyskuuta oululaiselle Blind Channel -yhtyeelle Helsingissä. Niin ikään oululainen Pehmoaino sai Vuoden biisi -palkinnon.

Blind Channelin Vuoden vientiteko -voittoa perusteltiin kansainvälisellä läpimurrolla ja Dark Side -sinkun menestyksestä striimauspalveluissa. Bändi iloitsi eilen palkinnosta muun muassa Facebook-kanavallaan.

Bottan juhlasalissa Helsingissä pidetyssä palkintogaalassa palkittiin myös oululaisen Aino Morkon ja Topi Kilpisen säveltämä ja sanoittama Haluun takas mun perhoset. Pehmoainon kappale palkittiin Vuoden biisinä. Teoksen ovat kustantaneet Elements Music Publishing ja Isolla Music.

Pehmoaino on uusi tulokas musiikkimarkkinoilla. Kuva: Fullsteam

Palkinnot jaettiin tänä vuonna yhdeksännen kerran. Palkinnon arvo on 2 000 euroa.

Suomen Musiikkikustantajien palkintojen tavoitteena on nostaa esiin yksittäisiä kustannettuja teoksia ja tekijöitä, sekä edistää musiikkikustantamisen tunnettuutta ja arvostusta.

Useita palkintoja

Lisäksi Vuoden taidemusiikin säveltäjä -palkinto meni tänä vuonna säveltäjä Antti Auviselle, ja Samuli Sirviö palkittiin Vuoden kevyen musiikin tekijänä. Vuoden crossover -voittaja oli Iiro Rantala ja Vuoden läpimurto -palkinnon sai Bess.

Palkintogaalan yhteydessä luovutettiin myös tekijä- ja kustantajajärjestöjen yhteinen Vuoden raportoija -palkinto. Sen sai tänä vuonna trubaduuri Tuomas Lehto.

Musiikkikustantajat ry:n hallitus valitsi jäsenten tekemistä ehdotuksista voittajat Vuoden läpimurto - ja Vuoden vientiteko -kategorioissa. Muiden kategorioiden voittajat valitsivat musiikkialan ammattilaisista kootut raadit. Mikko Silvennoisen juontamassa gaalassa esiintyi Costee.

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Blind Channelin kansainvälinen läpimurto alkoi Ylen Uuden musiikin kilpailusta, joka johti menestykseen Euroviisuissa. Kuva: arkisto/Yle/Miikka Varila

Liittyvät sisällöt

Lue myös

Lue lisää aiheesta