Blind Channel valittiin Vuoden madetojalaiseksi 2021

Blind Channel on yksi Madetojan musiikkilukiosta maailmalle ponnahtaneista yhtyeistä ja artisteista. Kuva: Minna Mäki-Heikkilä/arkisto

Kulttuuri

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Madiksen tunnuspalkinto myönnetään henkilölle tai kokoonpanolle, joka on toiminnallaan ja omalla urallaan näyttänyt esimerkkiä nuorille ja ennen kaikkea Madetojan musiikkilukion opiskelijoille. Viime vuonna tunnustuksen sai Ellinoora.

Palkinto julkistettiin etäyhteyksin maanantaina 10. tammikuuta. Blind Channel -yhtyeen jäsenistä viisi on kirjoittanut ylioppilaaksi Madetojan musiikkilukiosta. Bändin jäsenet ovat useissa yhteyksissä tuoneet esille oululaiset ja madetojalaiset juurensa. Yhtye on hyvä esimerkki siitä, miten päättäväisyydellä ja määrätietoisella työllä voi saavuttaa kansainvälistä menestystä musiikissa.

Etäyhteyksin järjestetyssä tilaisuudessa myös koulun oppilaat saivat kysellä Blind Channelin kuulumisia.

Bändin ensimmäinen single julkaistiin vuonna 2013 ja se oli nimeltään Save me. Single pääsi radiosoittoon ja sen myötä YleX-radiokanava valitsi yhtyeen Viikon kellaribändiksi. Bändi on julkaissut kaksi EP:tä ja kolme studioalbumia, joista viimeisimmän vuonna 2020.

Bändi on keikkaillut ympäri maailmaa jo vuodesta 2014 alkaen. Tammikuussa 2021 yhtyeen tiedotettiin olevan yksi Uuden musiikin kilpailun finalisteista. Yhtye voitti kilpailun ja pääsi edustamaan Suomea Rotterdamissa järjestettyyn Eurovision laulukilpailuun toukokuussa 2021. Yhtye menestyi kilpailussa hienosti, sijoittuen kuudenneksi.

Viisukappale Dark Side oli Suomessa Spotifyn soitetuin kappale vuonna 2021. Vuoden 2021 Emma-palkintoehdokkuuksia bändi sai kolme: vuoden yhtye, vuoden biisi, vuoden rock. Tänä vuonna bändiltä on lisäksi tulossa uusi levy.

Lue myös