Siirry suoraan sisältöön

Kehuttu HYLKY-teos screenataan tulevana viikonloppuna kotisohville

19.3.2021

Vuoden 2020 Oulun juhlaviikoilla ensi-iltansa saanut ja Flow Productionsin tuottama monitaiteellinen HYLKY pääsee tulevana viikonloppuna suuren yleisön nähtäville. Videotallenne ei silti pysty toistamaan immersiivistä katsojakokemusta.

Teoksen ohjaajan, taiteilijaprofessori Pirjo Yli-Maunulan mukaan videotaltiointi antaa jonkinlaisen mielikuvan Flow Productionsin toiminnasta, jolle HYLKY on neljäs immersiivinen, paikkasidonnainen teos. Videotaltioinnin kautta pääsevät nekin kokemaan jotain, jotka eivät voineet nähdä esitystä Oulussa.

”Vaikka live-esityksen moniaistisuutta ei video pysty välittämään. Immersiivisen teoksen luonteeseen kuuluu myös se, että katsoja voi valita reittinsä teoksen sisällä. Sitä ei pysty myöskään videokatsoja pysty tässä tilanteessa tekemään”, Yli-Maunula harmittelee.

Flow Productionsin tekijät suunnittelevat jo seuraavia tuotantojaan. Toiveissa olisi, että teokset houkuttelisivat katsojia myös kotimaan ulkopuolelta.

Arvoja tarkastellaan uudelleen

HYLKY esittää katsojalleen perustavanlaatuisen kysymyksen: Mikä meitä kannattelee niin yksilönä kuin yhteisönä? Haaksirikkoutumisessa on kyse selviytymisestä, arvojen uudelleentarkastelusta ja toivosta.

Katastrofi pakottaa meidät tilanteen eteen, jossa joudumme tekemään valintoja ja punnitsemaan omia arvojamme uudelleen. Minkä varaan rakennamme toivomme ja millainen on se parempi huominen, jollaisesta haaveilemme?

Teoksessa esiintyvät sirkustaiteilijat Emma Langmoen, Angeliki Nikolakaki ja Hanna Moisala, tanssija Kira Riikonen, näyttelijä Tuukka Jukola, esitystaiteilija Janne Saarakkala, äänisuunnittelija-muusikko Anssi Laiho ja avustaja Nikke Launonen.

Screenaus nähdään Ruotsin Lyndista käsin toimivan Circus Syd -verkostoitumisalustalla, joka on suunnattu kansainväliselle tutkimukselle ja kehitystyölle. Teos taltioitiin Oulun Hiukkavaaran entisellä kasarmilla ilman yleisön läsnäoloa. Taltioinnin toteutti Double Deuce Productions ja sen kesto on 142 minuuttia.

Teos screenataan 20.-21.3 Circus Syd Cinemassa. Taltiointia on mahdollista katsoa vain yhden vuorokauden aikana. Lipun tapahtumaan voi ostaa Circuis Sydin nettisivuilta.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Flow Productionsin immersiiviset teokset ovat huikeita katsojakokemuksia ja tasoltaan kansainvälistä huippua. Kuva: JP Manninen

Lue myös

Lue lisää aiheesta