Siirry suoraan sisältöön

Juhannusta juhlitaan Oulun seurakunnissa perinteiseen tapaan – Turkansaaren kirkossa juhannustunnelmaan

22.6.2023

Juhannusjuhlaa on alettu viettää kristittyjen parissa 400-luvulla. Kristinuskon levitessä monet vanhat juhla-ajat saivat kristillisen sisällön. Keskikesän juhlasta tuli Johannes Kastajan juhla eli juhannus. Oulun seurakunnat järjestävät myös tänä juhannuksia perinteistä ohjelmaa.

Juhannuksen vietto alkaa Oulun seurakunnissa perjantaina juhannusaattona 23. kesäkuuta kello 17.30 Turkansaaren kirkossa pidettävällä hartaudella. Vuonna 1694 rakennettu kirkko on osa Turkansaaren ulkomuseoaluetta Turkansaarentie 165:ssä, jossa keskikesän juhlatunnelma näkyy monin tavoin. 

Koskelan seurakuntakodilla, Mertatie 6, järjestetään juhannusaattona 23. kesäkuuta perinteinen juhannusjuhla kello 18-20.

”Koskelan seurakuntakodin pihapiiri luo kauniin maalaistalotunnelman keskikesän juhlalle – keskellä kaupunkia”, kuvailee Tuiran seurakunnan kappalainen Petteri Tuulos.

Koskelan juhlan ohjelmassa on yhteislaulua, hartaus, makkaranpaistoa ja mukavaa yhdessäoloa. Juhlaan voi tulla koko perheen voimin, sillä lapsille on omaa ohjelmaa. Juhlassa vierailee myös lähetystyöntekijä. Tapahtuma on tulkattu viittomakielelle.

Juhannuspäivänä, lauantaina 24. kesäkuuta, pidetään jumalanpalveluksia ja messuja. Kello 10 on messu Kastellin, Oulujoen ja Tuiran kirkoissa sekä Oulun tuomiokirkossa. Haukiputaan kirkossa on sanajumalanpalvelus, Kiimingin kirkossa perinnejumalanpalvelus ja Oulunsalon kirkon kirkkopuistossa kansanlaulukirkko kello 10. Kello 12 on Turkansaaren kirkossa messu.

 

Mun Oulun tavoite on vahvistaa oululaisuutta ja sen näkyvyyttä lisäten Oulun kaupungin pito- ja vetovoimaa kirjoittamalla paikallisista ja ajankohtaista aiheista, kuten kaupungin päätöksistä, tapahtumista, kolmannesta sektorista, yksittäisistä kaupunkilaisista sekä mielenkiintoisista ilmiöistä. Mun Oulu on osa Oulun kaupungin viestintäorganisaatiota.
Turkansaaren ulkomuseoalueella keskikesän juhlatunnelma näkyy monin tavoin. Kuva: Sanna Krook

Lue myös

Lue lisää aiheesta