Siirry suoraan sisältöön

Aapo Kukon matkassa tällä kertaa tutustutaan Letkunpuiston historiaan

9.5.2021

Otto Karhin puisto on nähnyt aikojen muutokset, aina pellosta puistomaisemaan ja grillikioskista kahvilaan. Silti Plaanaoja kohisee yhä ja osa vanhoista rakennuksista seisoo arvokkaasti sijoillaan puiston laidalla kuin ennenkin. Kulttuurikiekaus keskittyy tässä jaksossa puiston historiaan ja sen vaiheisiin.

Tällä kertaa Aapo Kukko kertoo Letkunpuiston eli Otto Karhin puiston mielenkiintoisesta historiasta. Pellosta puistoksi, plaanasta oleskelualueeksi.

Pohjoinen kulttuurivirta -kanava tuottaa Aapo Kukon johdolla kulttuurihistoriallisen sarjan, jonka ensimmäinen osa Lyseon kulmilta julkaistiin 21. maaliskuuta. Toinen osa 18. huhtikuuta käsitteli Mäkelinin- ja Pakkahuo­neenkadun historiaa. Kolmas osa 25. huhtikuuta kertoi Uudenkadun historiallisia vaiheista. Sarjan myöhemmät jaksot ilmestyvät Pohjoinen kulttuurivirta -kanavalle sekä Mun Ouluun.

Kuka on Aapo Kukko?

”Olen vuonna 1991 Kemissä syntynyt, mutta sittemmin oululaistunut sarjakuvantekijä ja käsikirjoittaja.”

Mistä rakkautesi Oulun kulttuurihistoriaan kumpuaa?

”Siinä on aimohko annos kotiseuturakkautta mukana. Täällä on tapahtunut yhtä sun toista ja tulee vielä tapahtumaan. Myös työskentelyni kautta olen tutustunut hyvin tämän kaupungin menneisyyteen. On ollut taipumusta uppoutua taustatyöhön.”

Mitä sinä teet muuta?

”Tällä hetkellä työskentelen Yrjö Kallisesta kertovan sarjakuvaromaanin parissa. Teos keskittyy muun muassa sisällissodan tapahtumiin Oulussa.”

Vlogin tuottanut Pohjoinen kulttuurivirta sanoo olevansa ”pohojosen telekkari”, jonka tavoite on tuoda pohjoisen ääntä kuuluville ja näkyville ja toimia alustana kulttuurikeskustelulle. Alkunsa kanava sai Oulun Juhlaviikkojen 10-vuotislähetyksistä elokuussa 2020.

Kanavan sisältöihin voi tutustua osoitteessa www.pohjoinenkulttuurivirta.fi

Aapo Kukon kulttuurikiekaus: teksti ja tulkinta - Aapo Kukko, kuva, ääni ja leikkaus - Jukka Takalo, valaisu ja tuotanto - Pia Alatorvinen

 

Liittyvät sisällöt

Lue myös