Torstain lakko vaikuttaa liikuntapaikkoihin, katukunnossapitoon, koulu- ja päiväkotiruokailuihin sekä bussiliikenteeseen myös Oulussa

Ruokalistamuutokset ovat mahdollisia 14.–20. joulukuuta välisellä ajalla. Jouluateria tarjotaan kaikissa päiväkodeissa ja kouluissa, mutta ruokalistan mukainen päivä voi vaihtua. Kuva: Sanna Krook

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

JHL:n lakko torstaina 14. joulukuuta vaikuttaa Oulussa liikuntapaikkojen aukioloaikoihin ja katujen kunnossapitoon sekä koulujen ja päiväkotien ruokailuihin 20. joulukuuta asti. Torstaina myös suuri osa Oulun seudun liikenteen bussivuoroista jää ajamatta.

JHL on ilmoittanut järjestävänsä lakon torstaina 14. joulukuuta. Oulun kaupungin toiminnoista lakko kohdistuu liikuntapaikkoihin ja katujen kunnossapitoon. Tuotantokeittiö Löökin kautta lakko vaikuttaa koulujen ja päiväkotien ruoantuotantoon.

Lakosta johtuen Oulun keskustan ja keskustan kehän katujen aurausta ja liukkaudentorjuntaa ei tehdä torstaina 14. joulukuuta.

Liikuntapaikoista suljettuna ovat Heinäpään jalkapallohalli, Oulun uimahalli, Raatin uimahalli, Vesi-Jatuli, Raksilan jäähalli, Oulunsalon jäähalli, Jatulin liikuntakeskus ja Oulunsalon liikuntahalli. Latujen ja luistelukenttien kunnossapitoa ei pääsääntöisesti ole. Myöskään ulkoliikuntapaikkojen pukuhuoneet ja wc-tilat eivät ole torstaina käytössä. Vuorojen käyttäjiä tiedotetaan erikseen.

Päiväkodeissa puuroa

Suureen osaan Oulun kouluista ja päiväkodeista ruoan tuottava tuotantokeittiö Lööki on myös lakon piirissä. Tuotantokeittiö Lööki ei pysty toimittamaan ruokalistan mukaisia aterioita kohteesta riippuen joko torstaina 14. joulukuuta tai maanantaina 18. joulukuuta.

Työnseisaus vaikuttaa kohteisiin eri päivinä sen mukaan, toimitetaanko sinne kuuma ruoka valmistuspäivänä vai kylmä ruoka lämmitettäväksi.

Ruokalistamuutokset ovat mahdollisia 14.–20. joulukuuta välisellä ajalla. Jouluateria tarjotaan kaikissa päiväkodeissa ja kouluissa, mutta ruokalistan mukainen päivä voi vaihtua.

Päiväkodeissa tarjoillaan lounaalla puuroa joko torstaina tai maanantaina ruoan valmistustavasta riippuen. Erityiskouluihin toimitetaan lounas, mutta ruokalistan muutokset ovat mahdollisia. Muissa kouluissa tarjolla on leipää, ruokajuomaa ja osittain salaattia. Koululaiset voivat varautua eväillä koulupäivään.

Ruoantoimitusvaikeudet eivät koske niitä kouluja ja päiväkoteja, joissa ruoantuottaja on muu kuin tuotantokeittiö Lööki. Näitä ovat Ylikiimingin, Yli-Iin, Kiimingin ja osittain Haukiputaan alueen päiväkodit ja koulut. Tarkat listaukset kouluista ja päiväkodeista, joihin lakko vaikuttaa, ovat nähtävillä kaupungin verkkosivujen uutisessa.

Bussiliikenteessä poikkeuksia

Myös Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT aikoo osallistua torstain työtaistelutoimiin. Lakon toteutuessa myös valtaosa Oulun seudun liikenteen bussivuoroista jää ajamatta.

Oulun seudun liikenteen liikennöitsijöistä Koiviston Auto Oulu Oy on ilmoittanut, että lakko koskettaisi kaikkia yhtiön vastuulla olevia Oulun seudun liikenteen bussivuoroja. Koiviston Auto Oulun osuus OSL:n arkipäivien bussivuoroista talviliikennekaudella 2023–2024 on lähes 60 prosenttia. Koiviston Auto Oulu liikennöi kaikkia OSL:n keskeisimpiä linjoja eli ns. runkolinjoja 1, 2, 3, 4 ja 5.

Lisäksi Koiviston Auto Oulu liikennöi linjoja 2N, 4A, 4B, 4N, 5N, 8, 9, 9B, 9K, 9BK, 11, 14, 15, 15N, 18, 20, 20+, 20B, 20BH, 20N, 20K, 21, 21A, 22, 23, 23K, 23B, 25, 26, 26B, 26+, 28, 29, 29M, 29T, 34, 35, 35N, 35B, 35BK, 35K, 48 ja 58.

Oulun seudun liikenteen kaksi muuta liikennöitsijää, Oubus Oy ja Revon turistiliikenne Oy, ovat AKT:n tiistaina julkaisemalla työtaistelun piiriin kuuluvien yritysten listalla. Myös osa niiden liikennöimistä vuoroista voidaan joutua perumaan. Oubus liikennöi Oulun seudun liikenteen linjoja 7, 10, 50, 51, 63 ja 64 sekä Cityliikennettä. Revon turistiliikenne Oy liikennöi linjoja 19, 36, 38, 40, 41, 52, 53, 54, 56 ja 57 variaatioineen.

Mahdollisen lakon aikana ajetut vuorot voi tarkistaa Oulun seudun liikenteen reittioppaasta. Peruttuja vuoroja päivitetään myös Oulun seudun liikenteen verkkosivuille.