Tierna-ajan tapahtumat tuovat valoa ja tunnelmaa Rotuaarille ja Valkeaan

Jouluvalot syttyvät jälleen tänäkin vuonna Rotuaarille. Tierna-aika kestää 11. marraskuuta aina loppiaiseen saakka. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Joulu on kädentaitajien kulta-aikaa ja erilaiset joulumarkkinat tarjoavat pukin konttiin ihania lahjoja. Valkean joulutorin ja Tiernatorin puisista mökeistä löytyy muun muassa käsitöitä, koristeita ja koruja.

”Tiernatori on tänä jouluna tiiviimpi, mutta entistä ohjelmallisempi joulutori Rotuaarilla. Ohjelman myötä saamme tarjota joulumieltä kaupunkilaisille päivittäin”, kertoo Tiernatorin tuottaja, Hanna Lahti Oulun Liikekeskus ry:ltä.

Tiernapoikaesityksiä nähdään keskustan alueella runsaasti Tierna-aikana. Sen lisäksi, että tiernapojat esiintyvät joulutoreilla, perinteinen valtakunnallinen Tiernapoikakilpailu kokoaa laulajia kolmessa eri sarjassa Rotuaarin lavalle 26.–27. marraskuuta, lauantaina alkukilpailuihin ja sunnuntaina finaaliin.

Tiedot Mun Oulun tapahtumakalenterissa

Mun Oulun tapahtumakalenteri täyttää Tierna-ajan alkaessa 2 vuotta ja on vakiinnuttanut paikkansa Oulun tapahtumakentällä. Toisen toimintavuotensa aikana tapahtumakalenterin käyttäjämäärä on yli tuplaantunut verrattuna ensimmäiseen vuoteen – yksittäisiä kävijöitä kalenterissa viimeisen vuoden aikana on ollut 260 000 ja kalenteriin luotu yli 2 000 tapahtumaa.

”On riemastuttavaa huomata, että tapahtumakalenteri on löytänyt paikkansa sekä oululaisten, että matkailijoiden keskuudessa. Kattava ja saavutettava tapahtumakalenteri on keskeinen elementti vetovoimaisen kaupungin palveluissa”, toteaa Oulun kaupungin vs. tapahtuma- ja markkinointipäällikkö Jarkko Halunen.

Tapahtumia voivat kalenteriin lisätä maksutta kaikki Oulussa tapahtumia järjestävät. Oululaiset ja matkailijat pääsevät katsomaan joulun ajan tapahtumia kätevästi kalenterista Tierna-aika-otsikon alta. Tierna-ajan joulutorit, konsertit, teatteriesitykset ja perinnejuhlat löytyvät osoitteesta: tapahtumat.munoulu.fi.

Tierna-ajan kohokohtia:

11.11. Joulukadun avajaiset

18.–20.11. Lumo-valofestivaali

18.11.–6.1. Lennon aika -valoteos Ahtisaaren aukiolla

26.–27.11. Tiernapoikakilpailu

2.–23.12. Valkean joulutori

5.–6.12. Itsenäisyyspäivä ja sen aatto

16.–23.12. Tiernatori

31.12. Uudenvuoden juhla

 

 

 

Lue myös