Tierna-aika tuo Ouluun valoa, tapahtumia ja valtakunnallisen Tiernapoikakilpailun

Tierna-ajan tapahtumat tuovat tullessaan Rotuaarille muun muassa Tiernapoika-kilpailun 26.-27. marraskuuta. Kuva: arkisto/Esa Eirola

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Joulu on kädentaitajien kulta-aikaa ja erilaiset joulumarkkinat tarjoavat pukinkonttiin ihania lahjoja. Valkean joulutorin ja Tiernatorin puisista mökeistä löytyy muun muassa käsitöitä, koristeita ja koruja.

”Tiernatori on tänä jouluna tiiviimpi, mutta entistä ohjelmallisempi joulutori Rotuaarilla. Ohjelman myötä saamme tarjota joulumieltä kaupunkilaisille päivittäin”, Tiernatorin tuottaja Hanna Lahti Oulun Liikekeskus ry:stä kertoo.

Tiernapoikaesityksiä nähdään keskustan alueella Tierna-aikana runsaasti. Sen lisäksi, että tiernapojat esiintyvät joulutoreilla, perinteinen valtakunnallinen Tiernapoikakilpailu kokoaa laulajia kolmessa eri sarjassa Rotuaarin lavalle 26.–27. marraskuuta, lauantaina alkukilpailuihin ja sunnuntaina finaaliin.

Kaikille avoin tiernapoikakilpailu käydään rehdissä joulutunnelmassa. Kilpailun tarkoituksena on edesauttaa elävän tiernapoikaperinteen säilymistä ja kehittymistä. Kisaan voi ilmoittautua viimeistään perjantaina 18. marraskuuta.

Tiedot Mun Oulun tapahtumakalenterista

Mun Oulun tapahtumakalenteri täyttää Tierna-ajan alkaessa kaksi vuotta ja on vakiinnuttanut paikkansa Oulun tapahtumakentällä. Toisen toimintavuotensa aikana tapahtumakalenterin käyttäjämäärä on yli tuplaantunut verrattuna ensimmäiseen vuoteen: yksittäisiä kävijöitä kalenterissa viimeisen vuoden aikana on ollut 260 000 ja kalenteriin luotu yli 2 000 tapahtumaa.

”On riemastuttavaa huomata, että tapahtumakalenteri on löytänyt paikkansa sekä oululaisten että matkailijoiden keskuudessa. Kattava ja saavutettava tapahtumakalenteri on keskeinen elementti vetovoimaisen kaupungin palveluissa”, Oulun kaupungin viransijainen tapahtuma- ja markkinointipäällikkö Jarkko Halunen toteaa.

Tapahtumia voivat kalenteriin lisätä maksutta kaikki Oulussa tapahtumia järjestävät. Oululaiset ja matkailijat pääsevät katsomaan joulun ajan tapahtumia kätevästi kalenterista Tierna-aika-otsikon alta. Tierna-ajan joulutorit, konsertit, teatteriesitykset ja perinnejuhlat löytyvät osoitteesta: 

Tierna-ajan kohokohtia:

18.–20.11.        Lumo-valofestivaali

18.11.–6.1.       Lennon aika -valoteos 

Ahtisaaren aukiolla:

26.–27.11.        Tiernapoikakilpailu

2.–23.12.          Valkean joulutori

5.–6.12.             Itsenäisyyspäivä ja sen aatto

16.–23.12.        Tiernatori

31.12.             Uudenvuoden juhla

Kaikki Tierna-ajan tapahtumat Mun Oulun tapahtumakalenterissa

 

 

 

 

Lue myös