Kauppahallissa juhlistettiin Oulun matkailuneuvonnan toimipisteen avajaisia

Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperän mukaan on näkyvyyden kannalta tärkeää, että matkailuneuvonnan toimipiste tuli keskeiselle paikalle, jossa ihmiset liikkuvat luontaisesti. Kuva: Antti A.T. Leinonen

Uutiset

Julkaistu: Kirjoittaja: Antti A.T. Leinonen

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun matkailuneuvonnan toimipisteen avajaisia vietettiin Kauppahallissa. Matkailuneuvonnan uusi keskeinen sijainti elävöittää osaltaan niin Kauppahallin kuin Torinrannan aluettakin.

Oulun kaupungin matkailuneuvonnan toimipiste avattiin Kauppahallissa tiistaina 7. marraskuuta. Avajaistapahtumassa oli ohjelmaa aamusta iltapäivään saakka. Joulumuori eli Mrs. Santa Claus Finland, Saaga Travels, Tonttu Tärmön Paja ja Oulun seudun oppaat esittelivät Kauppahallissa toimintaansa. Niiden lisäksi oululaisyritys Elokuje oli paikalla myymässä korujaan, ja Torinrannassa pääsi kokeilemaan fatbikea Lappiksen taitoradalla.

Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mirja Vehkaperä leikkasi matkailuneuvonnan toimipisteen silkkinauhan puheen saattelemana, jonka myötä toimipiste oli virallisesti avattu.

Positiivista pöhinää

Mirja Vehkaperä sanoo haastattelussa matkailuneuvonnan toimipisteen vaikuttavan positiivisesti Oulun imagoon.

”Lähtökohtaisesti olemme erittäin tyytyväisiä, että matkailuneuvonnan piste tuli tähän Kauppahalliin keskeiselle ja näkyvälle paikalle. Tästä varmasti muodostuu niin oululaisten kuin ulko- ja kotimaan matkailijoiden olohuone ja semmoinen lähestymispiste, josta saa tietoa ajantasaisesta Oulusta ja sen matkailun mahdollisuuksista.”

Mirja Vehkaperä avasi Oulun matkailuneuvonnan toimipisteen leikkaamalla silkkinauhan. Kuva: Antti A.T. Leinonen

Paljon puhuttuun ydinkeskustan alueen ilmeen ja toimintojen kehittämiseen pitää Vehkaperän mukaan tarttua valtavalla rytinällä. Ydinkeskustan elävöittämiseksi suunnitelmissa on perusparantaa ja kehittää aluetta Kauppatorilta aina aseman seudulle.

”Toivoisin ja haluaisin nähdä, että Oulu näyttäisi oikeasti viidenneksi suurimmalta kaupungilta. Tykkään siitä kontrastista, että täällä on vanhaa, mutta täällä on myös uutta ja modernia. Tämän pitää olla ihmisten ja tapahtumien ydinkaupunki, jossa tapahtuu paljon ja myös Oulu kehittyy sen myötä”, Vehkaperä katsoo.

Toivottu muutto

Roosa Palomäki on matkailupalveluiden palveluvastaava BusinessOululla ja työskentelee myös Kauppahallin uuden toimipisteen matkailuneuvonnassa Jenni Ronkaisen kanssa. Heidän pääsääntöinen toimenkuvansa on informaation jakaminen ihmisille.

”Kerromme parhaat vinkit Oulusta ja sen lähiseudusta. Meillä on toimipisteellämme karttoja ja esitteitä. Kysytyimpiä ovat pyöräily-, keskusta- ja luontokohdekartat. Oulun seudun ohella meiltä löytyy muustakin Suomesta karttoja, jos esimerkiksi Oulusta ollaan lähdössä poispäin”, Palomäki kertoo.

 

Roosa Palomäki ja Jenni Ronkainen työskentelevät Kauppahalliin avatulla Oulun matkailuneuvonnan toimipisteellä. Kuva: Antti A.T. Leinonen

Matkailuneuvonnan suosituimpia tuotteita ovat sesonkien mukaiset kesä- ja talvikartat.

”Aina asiakkaan tullessa tiskillemme kysymme ensin kiinnostuksen kohteista, jota kautta lähdemme sitten opastamaan. Keskustelemme esimerkiksi, että haluaako asiakas kokea lähiluonto- vai kulttuurikohteita.”

Toimipisteellä suositellaan vuoden ajasta riippumatta niitä paikkoja, jotka ovat paikallisilta nousseet esiin parhaina kohteina.

”Käytännössä näitä ovat Torinrannan seutu, Pikisaari, Hupisaarten kaupungin puisto ja Nallikari. Vaikka Nallikari on toki enemmän kesäkohde uimarantoineen, niin jäätynyt meri on sellainen eksoottinen kohde, jota ei hirveästi muualta maailmasta löydy”, jatkaa Palomäki.

 

Joulumuori eli Mrs. Santa Claus Finland oli esittelemässä Oulun matkailuneuvonnan avajaistapahtumassa toimintaansa. Kuva: Henna Saarenketo

Roosa Palomäki sanoo sijainnin muutoksen myötä asiakasmäärien toimipisteellä kolminkertaistuneen verrattuna viime vuoden samaan ajanjaksoon. Saavutettavuus onkin huomattavasti parempi nyt kuin matkailuneuvonnan ollessa Hallituskadulla.

”Meitä myös toivottiin tänne kauppiaiden toimesta. Jo vuosikausia meillä on ollut Kauppahallissa niin sanottu kylmäpiste, jossa on ollut esitteitä tarjolla pöydällä ja siihen on toivottu henkilökuntaa ja neuvojaa. Ajatuksena siinä on, että ollessamme täällä vilkastutamme samalla kauppiaiden toimintaa”, valottaa Palomäki.

Oulun matkailuneuvonta palvelee Kauppahallin toimipisteen ohella puhelimitse, sähköpostitse ja chatissa.

 

Kauppahalli on avoinna ma-pe klo 8–18 ja la klo 8–16. Matkailuneuvonta on avoinna ma-pe klo 9–17. Myymäläkohtaiset aukioloajat löytyvät Kauppahallin kotisivuilta tästä linkistä.