Kiiminkijoki-melonta järjestetään jälleen kesäkuussa – kuohut ja suvannot tarjoavat luonnon kauneutta

Jäälauttojen vielä kelluessa, on hyvä aika suunnitella tulevaa. Kiiminkijokea melotaan yhdessä jälleen kesäkuussa. Kuva vuodelta 2009. Kuva: Kiiminkijoki ry

Tapahtumat

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kiiminkijoki ry ja Lappis järjestävät perinteisen Kiiminkijoki-melonnan jälleen 8. kesäkuuta. Melojille tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus nauttia Oulun alueen upeista vesistöistä. Tämä vuotuinen tapahtuma on osa melonta- ja soutuliiton Suomi meloo ja soutaa -päivää, ja se houkuttelee melojia eri puolilta maata ja kaikilta taitotasoilta. Ilmoittautua voi jo nyt.

Tänä vuonna melontareitti kulkee Ylikiimingin uimarannalta maalaukselliseen Koiteliin, tarjoten osallistujille noin 19 kilometrin mittaisen retken, joka yhdistää virkistävän koskenlaskun ja rauhallisten suvantojen soljunnan. Matkalla on sekä suvantoa että virtaavaa vettä ja pientä koskea. Päivän aikana pidetään taukoja.

Lähtö tapahtuu lauantaina 8. kesäkuuta kello 9 Ylikiimingin uimarannalta, osoitteesta Autiontie 8, ja melojat saapuvat Koiteliin noin klo 17. Tapahtuma tarjoaa ainutkertaisen tilaisuuden kokea ja oppia retkimelontaa Pohjois-Suomen koskilla varustetuilla vesillä ohjatusti ja turvallisesti.

Reitin varrella noin puolivälissä pidetään lounastauko, jonka aikana osallistujat voivat nauttia luonto-ohjaajaopiskelijoiden eli Pohjois-Suomen Koulutuskeskussäätiön Aikuisopistosta valmistaman lounaan Rekikylän kodalla.

Keittoa ja nokipannukahvia

Kenttälounaaksi tarjotaan Koskenlaskijan kalakeittoa tai Kauhojan kesäkeitto, leipää ja juomaksi vesi tai mehu sekä nokipannukahvit pullalla. Oma lounas on mahdollista lämmittää tulella. Lounaspaikalla on ulko-wc.

Tapahtuma sopii kaikille melonnasta innostuneille seikkailijoille. Kokenut pääopas Pekka Lokasaari, yhdessä turvamelojien kanssa varmistavat, että kaikki osallistujat voivat meloa turvallisesti ja nauttia jokaisesta hetkestä vedellä. Osallistujilta toivotaan kuitenkin melonnan perustaitojen hallintaa.

Lisäksi osallistujilla on mahdollisuus vuokrata melontavarusteet Lappiksen tai yhteistyökumppaneiden kautta. Tapahtuman hinta, 60 euroa per henkilö, sisältää kenttälounaan, opastus- ja turvapalvelut vesillä sekä kuljetuksen takaisin lähtöpaikalle päivän päätteeksi.

Ilmoittautumiset tästä linkistä.