Vuorossa infotilaisuus yrityksille Oulun keskustassa – tilaisuus kuulla, keskustella ja vaikuttaa

Tällä hetkellä yksi yrittäjiä kiinnostava ajankohtainen asia on joukkoliikenteen ohjaaminen keskustan läpi tulevaisuudessa. Kuva: arkisto/Sanna Krook

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

BusinessOulu on järjestänyt vuosittain useita keskustelutilaisuuksia yrityksille eri puolilla Oulua.

”Kaupungin alueella on useita erilaisia yritysalueita, joita Oulun kaupunki haluaa kehittää. Näissä tilaisuuksissa halutaan erityisesti kuulla alueiden yrittäjiä ja keskustella tarpeista, joita voidaan edistää. Esimerkiksi tietoa vaihdetaan maankäytöstä, kaavoituksesta, liikenteestä ja rakentamisesta”, kertoo BusinessOulun elinkeinopalvelujen asiakkuuspäällikkö Jyrki Kemppainen.

Edellä mainitut aiheet ovatkin yleisimpiä aiheita, joista yrittäjät haluavat saada tietoja ja keskustella.

”Erityisesti keskustan alueella puhuttaa yleensä liikenne, saavutettavuus sekä yleinen vetovoima ja elävyys”, sanoo Kemppainen.

”Siksi tähän seuraavaan tilaisuuteen on kutsuttu myös kaupungin tapahtumapalvelujen sekä Liikekeskuksen että yrittäjäyhdistyksen edustajat mukaan. Tällä hetkellä ajankohtainen asia on myös tehokkaan joukkoliikenteen linjaus keskustan läpi tulevaisuudessa”, hän lisää.

Käyttöaste keskustassa hyvä

Keskustan elinvoimaa ja tilojen käyttöastetta pidetään tällä hetkellä hyvänä, tyhjiä tiloja keskustassa on suhteellisen vähän.

”Tiloja on tyhjillään vain noin kolme prosenttia, joka on todella hyvä tilanne. Ihmiset myös liikkuvat ja käyttävät ravintola- ja muita palveluja aktiivisesti tällä hetkellä. Tavoitteena on, että kulttuuripääkaupunkihankkeet ja tapahtumat tulevat elävöittämään keskustaa lähivuosina entisestään.”

BusinessOulu on järjestänyt yritysiltoja tai aamukahvitilaisuuksia on 3-4 kertaa vuosittain, viime vuosina pääosin etänä, mutta yhä enemmän järjestetään myös lähitapaamisina.

”Erilaisia muita yritystilaisuuksia toki järjestetään kaupungin ja BusinessOulun toimesta viikoittain, mutta selkeästi yritysalueittain järjestettäville tilaisuuksille on koettu tarvetta ja näitä tullaan järjestämään jatkossakin”, Kemppainen lupaa.

Keskustan yrittäjien keskustelutilaisuus

Paikka: BusinessAsema, Lava, Hallituskatu 36 b, Oulu

Aika: 17.2.2023, kello. 8.15–10.00

Ohjelma:

  • Tilaisuuden avaus, Jyrki Kemppainen, BusinessOulu
  • Kaavoitus, Kari Nykänen, asemakaavapäällikkö
  • Tontit ja rakentaminen, Kaija Puhakka, kaupungingeodeetti
  • Kadut ja liikenne, Tapio Siikaluoma, kaupungininsinööri
  • BusinessOulun ja BusinessAseman kuulumiset, Mari Rautiainen, Jarmo Lauronen, BusinessOulu
  • Pilotteja ja uusia ideoita keskustaan, Leena Vuotovesi, Oulun Liikekeskus ry
  • Tuttu-yrittäjä – Paikallisuudella ja omaleimaisuudella, Oulun yrittäjät 
  • Keskustelua

Tilaisuudessa paikalla asiantuntijoita ja yrityspalveluista vastaavia BusinessOulusta ja Kaupunkiympäristöpalveluista sekä muista yksiköistä.

Lisätiedot: www.businessoulu.com/yritysalueet