Matkailussa vahva aloitus vuodelle 2024 Oulun seudulla – varaustilanne jatkuu lupaavana

Käynnissä olevien talvilomaviikkojen ja pääsiäisen ajankohtien varaustilanne näyttää hyvältä koko Oulun seudulla. Kuva: Harri Tarvainen

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun seudun matkailu jatkaa vireää nousuaan. Tammikuun yöpymiset kasvoivat edellisen vuoden tammikuuhun verrattuna 12 prosenttia Oulussa. Koko Pohjolan Rengastie -alueella Oulun lisäksi mukaan lukien Syötteen ja Kemin matkailuyöpymiset lisääntyivät reilut seitsemän prosenttia tammikuussa.

Erityisen merkittävää on Oulun kansainvälisten yöpymisten noin 30 prosentin kasvu edellisvuodesta.

”Vahva aloitus perinteisesti Oulussa matkailun kannalta hiljaisimman tammikuun osalta ennakoi hyvää kasvua kuluvalle vuodelle”, toteaa YT Kivisaari Oulun Matkailu Oy:stä.

Yöpymiset kasvoivat Oulussa eniten verrattuna esimerkiksi Rovaniemen, Tampereen ja Turun kehitykseen tammikuussa.

Oulussa on liikkunut alkuvuonna eniten vieraita Ruotsista, Keski-Euroopasta ja lisääntyvä määrä myös Aasiasta tulevia matkailijoita. Esimerkiksi koulutusmatkailun ryhmien eli kouluvierailujen ja erilasten asiantuntijavierailujen määrä talvikaudella kasvaa vahvasti. Koko Pohjoisen alueen matkailuvetovoima ohjaa kansainvälisiä vapaa-ajan matkailijoita yöpymään ja vierailemaan myös Oulun alueelle.

Jatko näyttää lupaavalle

Kysynnän ennuste tulevalle puolivuotisjaksolle näyttää myös vahvaa kahdeksan prosentin kasvua. Käynnissä olevien talvilomaviikkojen ja pääsiäisen ajankohtien varaustilanne näyttää hyvältä koko Oulun seudulla.

Oulun Matkailu Oy on vuonna 2010 perustettu seudullinen matkailun yhteismarkkinointiyhtiö. Visit Oulu on Oulun matkailun markkinointinimi ja Pohjolan rengastie on koko seudun matkailupalelut esille tuova rengasreitti.

Oulun seutu kattaa seuraavat matkailualueet: Oulu, Syöte, Rokua Geopark, Raahe, Liminka, Hailuoto, Kempele, Tyrnävä, Ii, Lumijoki ja Kemi.