BusinessOulu mukana Norjan Arctic Frontiers -konferenssissa

Norjan Tromsassa järjestetään Arctic Frontiers 2022 Pathways -kokous, johon myös BusinessOulu osallistuu. Kuva: Arctic Frontiers

Talous

Julkaistu: Kirjoittaja: Petri Kristian Isoniemi

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Arctic Frontiers 2022 Pathways -kokous on alkanut Norjan Tromsassa jo sunnuntaina. Arctic Frontiers kokoaa yhteen arktisen alueen päättäjiä, yritysten edustajia, tutkijoita, alkuperäiskansojen edustajia ja organisaatioita.

BusinessOulu on mukana konferenssissa Tromssassa paikan päällä. Päätapahtumaan liittyy myös satelliittitapahtuma, joka järjestetään Oulussa, hotelli Lasaretissa tiistaina. Oulun tapahtuman tavoitteena on avata keskustelua arktisen alueen päätöksenteon ja liiketoiminnan mahdollisuuksista nykyisessä tilanteessa.

Oulussa järjestettävä tapahtuma alkaa tiistaina kello 15. Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala lähettää Oulun tapahtumaan tervehdyksen Tromssasta kello 15.45. Ohjelmassa on kello 16 alkaen paneelikeskustelu, johon osallistuvat Oulun Energia Oy:n kehitysjohtaja Tommi Kantola, Oulun yliopiston professori Timo Fabritius, Keiteleen Voima Oy:n ja NordFuel Oy:n toimitusjohtaja Matti Asikainen ja moderaattori Simo Kekäläinen.

Kokouksessa tulevaisuuden teemoja

Arctic Frontiers 2022 Pathways – konferenssissa käsitellään ajankohtaisia teemoja, jotka liittyvät arktisen alueen tulevaisuuteen.

”Tapahtumassa keskustellaan arktisen alueen yhteistyön valinnoista ja tavoitteista, jotta kiireellisiin globaaleihin haasteisiin pystytään vastaamaan. Tänä vuonna konferenssissa käsitellään polkuja taloudelliseen kehitykseen, kestävyyteen, ilmastotoimiin, turvallisuuteen, vakauteen ja tieteen kunnioittamiseen päätöksenteossa”, BusinessOulun asiantuntija Maja Terning kertoo.

Oulussa järjestettävässä tapahtumassa on suora lähetys Tromssan päätapahtumassa kello 16.45 alkavaan keskustelutilaisuuteen, jonka aiheena ovat polut energiasiirtymään.

Arctic Frontiers 2022 Pathways – konferenssissa on useita puhujia eri maista. Puhujien joukossa ovat esimerkiksi Norjan ulkoministeri Anniken Huitfeldt, Euroopan komission varapuheenjohtaja Joseph Borrell, Saamelaisneuvoston puheenjohtaja Christina Henriksen ja Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola. Osa puhujista on Tromssassa, mutta osa puhuu tilaisuudessa etäyhteyden avulla. Arctic Frontiers 2022 Pathways -kokous päättyy Tromssassa keskiviikkona 11. toukokuuta.

Kokoukset vakiintuneet

Arctic Frontiers -kokoukset järjestää Arctic Frontiers, jonka hallinto sijaitsee Tromssassa. Arctic Frontiersin omistaja on Avaplan-Niva.

”Arctic Frontiers on voittoa tavoittelematon itsenäinen osakeyhtiö. Se toimii ympärivuotisesti ja pystyy tietokeskuksena ja esityslistan laatijana antamaan arktisen alueen asiaankuuluvan tilannekatsauksen. Avaplan-Niva omistaa Arctic Frontiersin. Akvaplan-Niva on laitos, joka tarjoaa tutkimus-, analyysi- ja neuvontapalveluita sekä vesiviljelyä, ympäristön seurantaa ja meritutkimusta”, Maja Terning kertoo.

Arctic Frontiers – konferensseja on järjestetty vuodesta 2006 alkaen, mutta koronapandemiasta johtuen kaksi kokousta siirrettiin. Ensimmäisen Arctic Frontiers -kokouksen oli tarkoitus olla tieteellinen kokous, joka käsitteli kestävää kehitystä talouden, yhteiskunnan ja ympäristön näkökulmasta pohjoisessa. Tänä keväänä järjestettävä konferenssi on järjestyksessään 16. Arctic Frontiers – konferenssi.