Villiyrttikarkelot viidettä kertaa Åströminpuistossa – tarjolla luontoaiheisia tietoiskuja, työnäytöksiä, musiikkia ja lapsille jopa poniajelua

Villiyrttikävelyllä tutustutaan muun muassa aloittelijoille sopivaan kuusenkerkkään. Keväisin ajankohtaisen kerkän keruu vaatii maanomistajan luvan. Kuvituskuvat: Iina Tauriainen ja Mostphotos

Luonto & ympäristö

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Villiyrttikarkelot tuo viidettä kertaa luontoalan yrityksiä ja asiantuntijoita Oulun keskustaan Åströminpuistoon 8. kesäkuuta. Luvassa on ideoita ja vinkkejä kuluttajien lisäksi ruoka-alan yrittäjille, ravintoloille sekä kehittäjille esimerkiksi Oulu2026-kulttuuripääkaupunkivuotta varten.

Suomalainen luonto on täynnä arvokkaita raaka-aineita, jotka tarjoavat ruokaa, virkistystä ja yritystoiminnan mahdollisuuksia. Tärkeää on, että luonnossa liikutaan ja sen antimia käytetään kestävästi.

Luonnonvarojen hyödyntämisessä halutaan korostaa vastuullisuutta ja ekologisia periaatteita. Tämä tarkoittaa, että tuotteita kerätään ja käytetään niin, että luonnon monimuotoisuus säilyy ja resurssit uusiutuvat.

Maksutonta tietoa ja viihdettä

Villiyrttikarkeloilla kävijät pääsevät tutustumaan, kuinka hyödyntää luonnosta saatavia raaka-aineita monipuolisesti ja vastuullisesti niin kotikeittiössä kuin kaupallisessa toiminnassa.

”Tarkoituksemme on tuoda alueen luontoalan yrittäjät yhteen ja tarjota mahdollisuus osallistua tapahtumaan sekä testata tuotteiden myyntiä, vaikka yritystä ei vielä olisikaan”, kertoo Villiyrttikarkeloiden pääjärjestäjän Pohjois-Pohjanmaan Luontoalan yrittäjät ry:n puheenjohtaja Päivi Kaukua.

Tapahtuma tarjoaa monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille kävijöille. Luvassa on työnäytöksiä, tietoiskuja luonnontuotteista sekä paljon muuta luontoaiheista koettavaa ja ostettavaa näytteilleasettajien pisteillä. Live-musiikista huolehtii Rommakko ja lapsille on ilmaiseksi poniajelua sekä keppariratsastusta.

Villiyrttikarkelot – laajasti luonnosta järjestetään Oulun Åströminpuistossa la 8.6.2024 klo 10–16.