Perinteinen Kiiminkijokimelonta liplutellaan tulevana lauantaina Ylivuotosta Jokikokkoon

Kiiminkijokimelonta käynnistyy Lammin Pirtiltä lauantaina 10. kesäkuuta kello 9 ja päättyy Jokikokkoon noin kello 17. Kuva: Lappis

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kiiminkijoki ry:n puolesta tapahtuman järjestää Lappis ja retki on osa Suomen melonta- ja soutuliiton Suomi meloo ja soutaa -päivän tapahtumaa. Tapahtuman vetäjänä toimii Timo Kesti, joka on kokenut koskimeloja, lisäksi on turvamelojia mukana. Maissa on yksi henkilö valmiudessa auttamaan muun muassa huollossa.

Tapahtuma on alkanut jo 1980-luvulla ja muutamia välivuosia lukuun ottamatta, se on melottu vuosittain. Kiiminkijoki ry on ottanut tapahtuman vastuulle vuonna 2005.

Melonta kerää eritasoisia melojia laajalta alueelta nauttimaan joen koskista, suvannoista ja nivoista. Reitin pituus on tällä kertaa noin 28 kilometriä. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että Kiiminkijoki kiemurtaa Oulun alueella noin 85 kilometrin verran, kun taas Oulujoki kulkee kaupungin alueella noin 27 kilometriä.

Melonnan aikana lounastauko

Matkalla on sekä virtaavaa vettä, pientä koskea, että suvantoa. Päivän aikana pidetään taukoja ja lounastauko noin puolessa välissä reittiä. Lounaan valmistaa luonto-ohjaajaopiskelijat PSK-Aikuisopistosta Alavuoton nuotiopaikalla.

Kenttälounaaksi tarjotaan Koskenlaskijan kalakeittoa tai Kauhojan kesäkeittoa, leipää ja juomaksi vesi/mehu sekä nokipannukahvit pullalla. Oma lounas on mahdollista lämmittää tulella. Lounaspaikalla on ulko-wc.

Tapahtumaan voi osallistua pienelläkin kynnyksellä, koska mukana on pääoppaan lisäksi turvamelojia. He opastavat ja auttavat hankalimmista paikoista melomaan turvallisesti. Kalustonkin saa tarvittaessa vuokrata järjestäjältä tai muilta paikallisilta toimijoilta.

Osallistujilta toivotaan melonnan perustaitojen hallintaa. Järjestäjällä on ohjelmapalveluiden järjestäjän vastuuvakuutus, muuten osallistujat osallistuu omalla vastuulla.

Lähtöpaikan osoite selviää lähempänä ajankohtaa. Paikalla pysäköinti tapahtuu tien reunaan, joten suositaan kimppakyytejä. Melonta alkaa Lammin Pirtiltä klo 9 ja päättyy Jokikokkoon noin klo 17.

Tapahtumansivut löytyvät: https://www.lappis.fi/palvelut/kiiminkijokimelonta/