Metsähallitus valitsi Sanginjoelle oululaisen urakoitsijan

Isokangas on yksi Sanginjoen kohteista, joihin rakennetaan uusi taukopaikka. Kuva: Mika Honkalinna / Metsähallitus

Luonto & ympäristö

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Metsähallituksen Luontopalvelut-yksikkö on valinnut oululaisen VP Purku Oy:n urakoitsijaksi Sanginjoen luonnonsuojelualueen kehittämis- ja rakentamistöihin.

Metsähallituksen Luontopalvelut on saanut päätökseen kilpailutuksen Sanginjoen luonnonsuojelualueen laajasta rakennushankkeesta. Urakoitsijaksi valittiin paikallinen VP Purku Oy. Metsähallituksen suunnitelmissa on uudistaa Sanginjoen luonnonsuojelualue kokonaan laajojen ja perusteellisten kehitys- ja rakentamistöiden myötä.

Urakan arvo on 1,6 miljoonaa euroa. Määräajassa kilpailutukseen tuli kahdeksan tarjousta.

”Seuraavaksi teemme yhdessä urakoitsijan kanssa tarkemman suunnitelman ja aikataulun töiden toteutukselle”, kertoo kenttäpäällikkö Jouni Kosonen Metsähallituksen tiedotteessa.

Laajat uudistustyöt

VP Purku Oy vastaa vanhojen taukopaikkojen purkamisesta ja rakentaa tilalle uudet neljään kohteeseen Sanginjoella: Isokankaalle, Sadinkoskelle, Myllykoskelle ja Korpilammelle. Koko Sanginjoen kehittämiseen sisältyy myös muun muassa uusien reittien ja pysäköintialueiden toteutus, elämyspolun toimintapisteiden rakentaminen, taukopaikkojen rakenteiden uusiminen sekä koko alueen maastoviitoituksen ja maantieopastuksen toteutus kohteelle.

Vanhojen taukopaikkojen lisäksi myös muita vanhoja huonokuntoisia rakenteita puretaan. Metsähallituksen mukaan asiakasturvallisuuden parantaminen ja varmistaminen on keskeinen asia Sanginjoen uudistuksia toteuttaessa. Alueella lisätään myös esteettömiä palveluita.

Tähän mennessä Sanginjoella on muun muassa uusittu kolme kilometriä pitkospuureittiä ja rakennettu kaksi kilometriä uutta polkua osittain sorastamalla.

Mahdollisista liikkumiseen ja retkeilyyn liittyvistä muutoksista alueella tiedotetaan verkkosivuilla www.luontoon.fi/sanginjoki sekä paikan päällä maastossa olevilla kylteillä. Työt ajoittuvat pääasiassa vuodelle 2024 ja valmistuvat tämän urakan tiimoilta syksyllä 2024.