Sairaalakuormitus kasvussa Oulussa ja Pohjois-Pohjanmaalla

Sairaaloiden ovet käyvät tiuhaan. Vuodeosastojen potilasmäärät ovat kasvussa, mutta onneksi tehohoidon tarve ei ole noussut. Kuva: arkisto

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Koronaviruksen aiheuttamaa tautia on Pohjois-Pohjanmaalla liikkeellä paljon. Vaikka suuri osa sairastaa taudin lieväoireisena tavallisen flunssan tapaan, on tilanne alkanut maaliskuun aikana näkyä enenevissä määrin myös terveydenhuollossa.

Erityisesti koronapotilaiden määrä on kasvanut perusterveydenhuollon vuodeosastoilla, päivittäinen potilasmäärä on ollut 50-60 potilasta. Myös Oulun yliopistollisessa sairaalassa koronapotilaita on nyt noin 20 päivässä, kun vielä alkuvuodesta lukema säilyi pitkään noin 15 päivittäisen potilaan tuntumassa. Tehohoidon potilasmäärät eivät ole nousseet.

Potilasmääriä enemmän terveydenhuoltoa haastavat nyt terveydenhuollon ammattilaisten sairauspoissaolot. Esimerkiksi OYSissa oli viikolla 11 lähes neljä kertaa enemmän hengitystieinfektioista johtuvia sairauspoissaolopäiviä, kuin viime vuonna samaan aikaan.

OYS on joutunut supistamaan toimintaansa ja siirtänyt kiireettömiä ajanvarauksia tilanteen vuoksi. Jos toimenpidettä tai vastaanottoa joudutaan siirtämään, potilaaseen ollaan yhteydessä sairaalasta.