Oulun kaupunki aloittaa hoiva-avustajien oppisopimuskoulutuksen

Tammikuussa haussa ollut Oulun kaupungin ja OSAOn yhteistyössä järjestämä lähihoitajan oppisopimuskoulutus kiinnosti hakijoita hyvin, ja koulutukseen haki 266 henkilöä. Kuva: Mostphotos

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Hoiva-avustajan koulutus ei johda tutkintoon, mutta se antaa valmiuksia vanhus- ja vammaispalvelujen avustavissa tehtävissä työskentelyyn. Hoiva-avustaja huolehtii asiakkaiden perustarpeista ja työskentelee vanhus- ja vammaispalvelujen avustavissa tehtävissä. Hoiva-avustajan tehtävissä ei tarvita lähihoitajan tai sairaanhoitajan koulutusta. Hoiva-avustaja ei osallistu lääkehoitoon eikä hän saa olla yksin työvuorossa.

Oppisopimuskoulutuksen kautta on mahdollisuus työllistyä nopeasti hoiva-alalle. Opinnot kestävät vajaan vuoden. Koulutus sisältää lähiopiskelua keskimäärin 2–4 päivää kuukaudessa, työpaikalla tapahtuvaa oppimista, ohjattua- ja itsenäistä opiskelua sekä verkko-opiskelua. Koulutus on opiskelijalle maksuton.

Oppisopimusopiskelijan tukena on koko opiskeluajan kokenut ja koulutettu työpaikkaohjaaja, joka ohjaa, tukee ja perehdyttää uutta työntekijää. Oppisopimuksella opiskellessa opiskelija on työsuhteessa työnantajaan, eli Oulun kaupungin hyvinvointipalveluihin. Oppisopimuksella opiskeleva on oikeutettu kunnallisen SOTE-sopimuksen mukaiseen palkkaan.

Hoiva-avustajakoulutuksen käyneen on mahdollisuus myöhemmin täydentää opintojaan hakeutumalla esimerkiksi lähihoitajakoulutukseen. Tammikuussa haussa ollut Oulun kaupungin ja OSAOn yhteistyössä järjestämä lähihoitajan oppisopimuskoulutus kiinnosti hakijoita hyvin, ja koulutukseen haki 266 henkilöä.

Hakuaika päättyy 18.3.2022 klo 15.00. Hakuilmoitus löytyy Kuntarekryn verkkosivulta.