Nyrkkeilyn SM-kisat tulossa Ouluun vuonna 2026 – askelmerkit on jo asetettu

Nyrkkeilymiehet Juha Hänninen ja Matti Lantto uskovat vahvasti, että Oulussa järjestetään Suomen parhaat nyrkkeilykisat ja monipuolinen tapahtuma. Kuva: Mari Kivioja

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Petteri Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Ouluhalli on jo varattu. Nyrkkeilyliitolta on näytetty alustavasti vihreää valoa SM-kisoille Oulussa, ja asia on pian lyöty lukkoon. Lyöminen on oleellinen osa nyrkkeilyä, mutta nyt kisoista tehdään myös hengen ravintoa tarjoava tapahtuma. Tapahtuman järjestelyt lähtivät käyntiin 25. toukokuuta Ouluhallissa.

Uudistettu ja laajennettu Ouluhalli ja sen ympäristö on hieno paikka monipuoliselle tapahtumalle. Tilaa on sisällä ja ulkona. Parkkipaikatkin ovat valmiina.

Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hännisellä takana menestykäs nyrkkeilyura.

“Nyt järjestetään Suomen parhaat kisat, ja tapahtumalla on kaupungin tuki”, Hänninen uskaltaa jo tässä vaiheessa kertoa.

“Oulu on jo 417 vuotta vanha kaupunki, jolla pitkät perinteet myös nyrkkeilykaupunkina. Useat menestyneet nyrkkeilijät ovat kasvaneet Oulun nyrkkeilyseuroissa. Siitä huolimatta täällä ei ole järjestetty aikuisten nyrkkeilyn SM-kisoja. Nyt tehdään historiaa”, Hänninen kertoo.

Nyrkkeilyn ohessa muuta kulttuuria

“Vaikka kyse on nyrkkeilystä, tavoittelemme myös laajempaa yleisöä. Kisapäivän jälkeen voisi olla esimerkiksi musiikkikeikka tai muita kulttuuritapahtumia. Oulussa on paljon osaamista. Kisan finaali on itsenäisyyspäivänä, joten sotilassoittokunta on varmasti kaupungissa”, Hänninen kertoo.

Hänninen luettelee myös Oulusta lähtöisin olevia artisteja, jotka olisivat mahdollisia esiintyjiä. Henki on hyvä. Kulttuuripääkaupunkivuonna 2026 on Oulussa valtavasti ohjelmaa, ja yhteistyöllä tehdään tapahtumasta monipuolinen kokemus.

Kisoihin on vielä neljä vuotta, mutta suuren tapahtuman järjestäminen vaatii aikaa.

“Olemme nyt ajoissa liikkeellä, ja virallinen hakemus lähetetään lähipäivinä. Olen keskustellut nyrkkeilyliiton johdon kanssa, ja kanta on ollut myönteinen”, Matti Lantto kertoo.

Lanton mukaan kisat kotikaupungissa neljän vuoden päästä on merkittävä kannustin etenkin nuorille nyrkkeilijöille.

Hänninen ja Lantto vakuuttavat, että Oulu on resursseiltaan ja fasiliteeteiltaan paras kaupunki kisoille. Lisäksi kulttuuripääkaupunkivuosi tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden monenlaiselle yhteistyölle.

Kaikki yhteistyökumppanit Pohjois-Suomesta eivät ole vielä varmistuneet, mutta aikaa on vielä. Järjestäjien tahtotila on vahva ja suunta on selkeä. On helppo uskoa, että 2026 Oulussa järjestetään Suomen parhaat nyrkkeilyn SM-kisat.