Liikunnan riemua kaikille, uusien erityisliikunnan lajiesittelyiden kautta – katso videot!

Lajivideot esittelevät, miten Oulussa voi harrastaa eri erityisliikuntamuotoja, kuten parajääkiekkoa. Kuva: Kulttuurivoimala

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Lajiesittelyvideot on luotu, jotta harrastajan olisi helpompaa löytää tietoa Oulun seudulla tarjottavasta erityisliikunnasta.

Ne ovat myös suunnattu kaikille toimijoille, jotka toimivat erityisliikunnan parissa. Niiden avulla toimijoiden on helpompi jakaa tietoa erityisliikunnasta.

Oulun seudulla erityisliikuntaa on tarjolla suhteellisen runsaasti, ja videoiden avulla on tarkoitus tavoittaa uusia harrastajia. Lajitarjottimen kautta toivotaan, että myös yhteistyön kehittyisi erityisliikuntaa tarjoavien tahojen kesken.

”Haluammekin kiittää kaikkia yhdistyksen vapaaehtoisia, aktiiveja sekä erityisesti Kulttuurivoimalaa, joka teki hienoa työtä viime syksynä videoiden parissa”, iloitsee hankkeesta vastannut projektityöntekijä Pia Jokinen Oulun Invalidien Yhdistyksestä.

Videot on tuotettu osana Oulun Invalidien Yhdistys ry:n Liikuntasuunnitteluhanketta, joka tavoitteena on edistää matalan kynnyksen liikuntatoimintaa liikuntarajoitteisille henkilöille. Hanke kuului opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamiin kehityshankkeisiin vuonna 2022.

Boccia

Boccia on yksi liikuntavammaisten henkilöiden suosituimpia harraste- ja kilpaurheilulajeja Suomessa. Se muistuttaa kuulapelejä, kuten petankia. Laji on hyvin sovellettavissa, pelin idea on helppo ja se kehittää niin tarkkuutta kuin keskittymiskykyäkin. Bocciassa kilpaillaan kansainvälisellä tasolla, paralympialaisissa ja lukuisissa paikallisyhdistysten järjestämissä turnauksissa.

 

Parajääkiekko

Parajääkiekko eli entinen kelkkajääkiekko on kelkoissa pelattavaa jääkiekkoa, jossa pelaajilla on molemmissa käsissä mailat. Mailan päässä on piikit, joiden avulla kelkkaa liikutetaan. Parajääkiekon säännöt ovat lähes samat kuin jääkiekossa.

Luova tanssi

Luova tanssi on improvisaatiota, jossa ei ole sääntöjä, mutta ohjaaja voi antaa vinkkejä. Liikkeet tehdään oman vartalon antamien keinojen voimin ja sitä voi harrastaa vaikka pyörätuolin kanssa.

Soveltava keilaus

Soveltavassa keilauksessa voi vaikka leikkimielisesti kilpailla ystävien kanssa. Lajia voi kokeilla monilla eri tavoilla ja se soveltuu myös hyvin pyörätuolia käyttäville.

Luontoliikunta

Saavutettavia luontokohteita on muutamia ympäri Oulua. Niitä käyttäessä voi vaikka valokuvata samalla, kun nauttii luonnon läheisyydestä. Luonnossa liikkuminen antaa henkisiä ja fyysisiä voimavaroja.