Kuusamontien OuluZonessa ajetaan moottorikelkkojen superliigaa lauantaina

Kuusamontien varressa sijaitsevat OuluZonen snowcross-radat. Kuva: OuluZone

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

OuluZonen Super League -rata on suhteellisen massiivinen. Sen pituus on yli 700 metriä ja leveys on kauttaaltaan 14 metriä ja pääsuoralla 20 metriä.

”Rata on niin massiivinen, että sitä on hankala sanoin kuvailla. Rata takaa myös katsojille silmänruokaa. Radan leveys mahdollistaa todella monipuoliset ajolinjat, eikä ohituspaikkoja tarvitse jäädä kyttäilemään. Jos vauhtia riittää, niin ohitse pääsee aina”, kehuu promoottori Pauli Kauppinen.

OuluZonessa on järjestäjien mukaan upeat fasiliteetit moottoriurheilutapahtuman järjestämiseen. ”Kisoja ei tarvitse katsoa hangessa seisten, sillä alueella on upeat katsomot, joista näkyvyys rata-alueelle on taattu”, järjestäjät lupaavat.

”Lisämausteensa tarjoaa myös jätti led-näyttö, jolta on helppo seurata kisatapahtumien kehittymistä. OuluZonen päärakennuksen ravintola tarjoilee grilliruokia ja isot parkkipaikat ja erinomaiset WC-tilat tuovat viihtyvyyttä tapahtumakävijöille.”

Kovaa kisaa odotettavissa

Snowcross Super Leaguen toinen osakilpailu ajetaan siis lauantaina 19. maaliskuuta OuluZonessa. Sarjan kärkipaikkaa pitää hallussaan Suomen Aki Pihlaja, joka otti kauden avauksessa kaikki startit nimiinsä.

Järjestäjät veikkaavat, että helpolla ei Korteniemi Racing tiimin kärkikuski tule pisteitä saamaan, sillä pistekakkosena ajava Loukko.com tiimin hallitseva maailmanmestari Petter Nårsa ilmoitti jo Bodenissa ajavansa vain voitosta.

Pihlajan ja Nårsan takana on kova ruotsalaisviisikko hakemassa sarjan kärkipaikkaa. MM-kakkonen John Stenberg väläytteli jo Bodenissa olevansa varteenotettava voittajaehdokas eikä Axel Johansson ja MM-pronssimitalisti Emil Hansson tule antamaan yhtään periksi voittotaistelussa.

Kovimmat kisat ajetaan lauantaina iltapäivällä Pro- ja Naisten-luokkien toimesta kello 14.00–17.00 välisenä aikana. Junior- ja Legends-luokkien kilpailut ajetaan kello 9.30–12.30.

Lisätietoja kilpailusta www.snowcross.fi/oulu