Innovaatiokilpailu hakee ratkaisuja Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen potilaspolkuihin

Nyt käynnistyneessä innovaatiokilpailussa, jolla etsitään ratkaisuja palveluiden parantamiseen, odotetaan ehdotuksia toukokuun loppuun saakka. Kuva: Pohde

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: carita marion forsman

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kilpailussa etsitään ratkaisuja sydän- ja verisuonitautien ct-kuvantamisen yhteydessä tehtyjen sattumalöydösten digitaaliselle palvelupolulle sekä rintasyöpäpotilaiden etäseurantaan- ja tukemiseen.

”Kannustamme ammattilaisia, yksityishenkilöitä ja yrityksiä osallistumaan innovaatiokilpailuun jättämällä oman ratkaisuehdotuksensa. Sekä syöpätautien että sydän- ja verisuonitautien voittajaratkaisujen esittäjille myönnetään molemmille viiden tuhannen euron apuraha kehitystyöhön”, kertoo projektisuunnittelija Hanna Hannila.

Palkkio myönnetään esitetyn ratkaisuehdotuksen työstämistä ja kehittämistä varten. 

Raati ratkaisee voittajan

Innovaatiohaaste on kaksivaiheinen, jonka ensimmäisessä vaiheessa haettiin kehityskohteita sydän- ja verisuoni- sekä syöpätautien hoidosta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen ammattilaisilta ja asukkailta.

Kehittämiskohteiden jälkeen käynnistettiin erillinen innovaatiohaaste, jolla yhteistyöyrityksiä kannustettiin edelleen keräämään monipuolisesti tietoa yhteistyökumppaneiden kehittämistarpeista ja haluttiin aktivoida sidosryhmiä alueellisessa yhteistyössä.

Nyt käynnistyneessä innovaatiokilpailussa ratkaisuja kerätään toukokuun loppuun saakka, jonka jälkeen asiantuntijaraati arvioi ratkaisut. Innovaatiokilpailun voittajat julkaistaan kesäkuussa 2023.

Lisätietoa innovaatiokilpailusta ja kipupisteistä tämän linkin kautta sekä osallistumisohjeet.