Diskotanssikin on kilpaurheilulaji – Ouluun kasa mitaleita mestaruuskisoista

Team CD Dynamite voitti kultaa junioreiden pienryhmäsarjassa. Kuva: FDO

Liikunta & terveys

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Kaksipäiväisissä Disco Dance IKM & SM -kilpailuissa tanssittiin soolo-, duo-, pienryhmä- ja muodostelmasarjoja lasten, junioreiden ja aikuisten ikäsarjoissa.

Oulun alueen edustajat saivat kisoista 7 kultaa, 6 hopeaa ja 7 pronssia sekä monia finaalisijoituksia.

Kultaa tanssivat junioreiden pienryhmissä Team CD Dynamite (koreografi Lotta Kyllönen-Jämsä) ja vastaavassa lasten sarjassa CityDiscoMinit Hyper (koreografi Jenni Jokikokko-Jakkula). Näissä sarjoissa tuli myös pronssia Ouluun, junioreissa Team CD Fire ja lapsissa CityDiscoMinit Super.

Juniori 1 duo -sarjan kultaa tanssivat Neelia Halonen ja Saaga Asunmaa. Lisäksi kultaa tanssivat Saimi Tiainen (Rising Star soolo aikuiset 1), Aavatar Hynninen (Rising Star soolo juniori 1), Milka Hartikainen (Rising Star soolo lapset) ja Netta Hannikainen (Disco Slow lapset). Kaikki tanssijat edustivat oululaista Tanssikeskus Citydanceä. 

Diskotanssi on viime vuosina kehittynyt urheilulajiksi, jossa vaaditaan nopeutta, voimaa ja notkeutta. Kilpailuissa tanssitaan vähintään 140 bpm (iskua minuutissa) -tempoisen musiikin tahtiin, ja laji muistuttaa tanssin, voimistelun ja aerobicin sekoitusta. Lajin kilpaharrastus on Suomessa keskittynyt pääasiassa pääkaupunkiseudulle, Turkuun ympäristöön sekä Ouluun. Suomalaiset ovat menestyneet lajissa myös kansainvälisisissä kilpailuissa.

IKM- ja SM-kilpailut järjesti Star Dance Studio yhteistyössä Finnish Dance Organization FDO ry:n kanssa.