Cityspotting-kaupunkiseikkailupeli ja -opas avautuu Oulussa loppiaisena

Cityspotting-kaupunkiseikkailun on ideoinut Mikko Rinnevuori. Kuvat: Sanna Krook & Elke Schroeder

Julkaistu: Kirjoittaja: Pasi Rytinki

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Cityspotting-kaupunkiseikkailu toimii jo useassa kaupungissa Suomessa, ja loppiaisena se julkaistaan myös Oulussa.

”Cityspotting lupaa yllättää, opettaa ja liikuttaa viemällä käyttäjän paikkoihin, joista hän ei kotikaupungissaan ennen tiennyt. Cityspottingin tarkoituksena onkin vahvistaa käyttäjän suhdetta kotikaupunkiinsa sekä liikuntaan positiivisesti pelillistetyn ja osittain draamallistetun sisällön avulla”, Cityspottingin tiedotteessa kerrotaan.

Cityspottingia käytetään mobiililaitteen selaimella. Käyttäjä näkee kartalla ”spotteja”, joiden sisältö avautuu, kun menee paikalle. Spoteista löytyy tietoa kohteista ja myös paikkoihin liittyviä videoita, ja palkintojakin on luvassa. Samalla luvataan, että spoteilla tarjottava tieto ei ole ”tavanomaisen turistioppaan tai Wikipedian tietoja, vaan jotain jännittävämpää tai vähemmän tunnettua”. Mukana on myös liikunnallisia tehtäviä.

Ouluun spotteja on luvassa vähintään 60, kuten muissakin kaupungeissa. Spotit ovat ulkotiloissa, ja suurin osa niistä sijoittuu kolmen kilometrin sisälle kaupungin keskustasta. Kaupunkiseikkailua voi pelata eri tasoilla, jolloin ensimmäisten käytyjen spottien jälkeen avautuu lisää spotteja.

”Oulusta löytyvät hylyt, rauniot, tekosaaret, linnat ja lukemattomat muut kohteet muodostavat niin erikoisen verkoston ympäri kaupunkia, että en malta odottaa seuraavaa Oulun-visiittiäni.”

Cityspottingissa ei käytetä erillistä applikaatiota, mutta se on maksullinen. Oulun Cityspotting-seikkailun hinta on tällä hetkellä 29 euroa.

Cityspottingin konseptin on kehittänyt kirjailija ja taiteilija Mikko Rinnevuori ja sitä tuottaa Rinnevuoren ja Sami Toivasen yritys Fennoscandic Simulation Systems. Ensimmäinen Cityspotting avattiin Helsinkiin keväällä 2020.

”Oulusta löytyvät hylyt, rauniot, tekosaaret, linnat ja lukemattomat muut kohteet muodostavat niin erikoisen verkoston ympäri kaupunkia, että en malta odottaa seuraavaa Oulun-visiittiäni. Myös kaupungin unohdetut, kopioidut rautatieasemat tarvitsevat oman nostonsa Oulun löytöretkien joukkoon”, Rinnevuori toteaa blogissaan.

Lisätietoa: www.cityspotting.fi