Oulu aloittaa lasten omat uutiset – nyt haetaan alakoululaisia uutisankkureiksi

Toukokuussa alkaviin Oulun Lasten uutisiin etsitään nyt ensimmäiseen lähetykseen uutisankkureiksi 5.-6.–luokkalaisia lapsia. Kuvituskuva: Mostphotos

Lasten Oulu

Julkaistu: Kirjoittaja: Mun Oulu

Jaa sosiaalisessa mediassa:

 

Oulun Lasten uutiset etsii parhaillaan toukokuun ensimmäiseen lähetykseen uutisankkureiksi 5.-6.–luokkalaisia lapsia. Uutisankkureiksi valitaan 2–3 lasta hakemusten perusteella.

Uutislähetys kuvataan toukokuun alussa Oulu10:n uutisstudiossa.

”Valitut lapset toimivat uutisankkureina toukokuussa julkaistavassa ensimmäisessä Lasten uutiset -lähetyksessä. Heidän osallistumisestaan myös syksyllä kuvattaviin uutisiin sovitaan erikseen, ja tarvittaessa järjestämme uuden haun”, lapsiystävällinen kunta -toiminnan koordinaattori, suunnittelija Arttu Kuivala kertoo.

”Tavoitteenamme on, että lapset katsovat uutiset esimerkiksi omassa koululuokassaan oman opettajan johdolla ja innostuvat samalla seuraamaan muitakin uutisia vapaa-ajallaan.”

Oulun Lasten uutiset on suunnattu ensisijaisesti alakouluikäisille lapsille, ja uutiset kertovat Oulussa tapahtuvista asioista.

”Lasten uutiset julkaistaan Oulun kaupungin Youtube-kanavalla, joten niitä voi katsoa kuka tahansa päiväkodeissa, kouluissa ja kodeissa. Tavoitteenamme on, että lapset katsovat uutiset esimerkiksi omassa koululuokassaan oman opettajan johdolla ja innostuvat samalla seuraamaan muitakin uutisia vapaa-ajallaan”, Kuivala lisää.

Oulun Lasten uutiset julkaistaan toukokuun lopulla ennen koulujen kesälomien alkua, ja ne ovat katsottavissa rajoitetun ajan.

Viitos- ja kuutosluokkalainen voi hakea uutisankkuriksi täyttämällä hakulomakkeen 20.4. klo 12 mennessä yhdessä huoltajan kanssa: https://forms.office.com/e/cHWE2pTFn3