Mun Oulussa nähtävillä jälleen Oulun Lasten uutiset – ennakkoesittelyssä uudet ankkurit

Elena, Onni, Minttu ja Seku ovat tänä syksynä Oulun Lasten uutisten uutisankkureita. Kuva: Lea Ansamaa

Lasten Oulu

Julkaistu: Kirjoittaja: Lea Ansamaa

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Oulun Lasten uutisten toinen lähetys julkaistaan lasten oikeuksien päivänä 20. marraskuuta. Lähetys on nähtävillä Mun Oulun sivulla sekä Oulun kaupungin YouTube-kanavalla. Lähetyksen voi katsoa joko heti julkaisupäivänä, mutta se on katsottavissa myös myöhemmin. Lähetyksen juontavat uudet ankkurit: Elena, Onni, Minttu ja Seku.

Tekijät toivovat erityisesti, että kaupungin alakoulujen oppilaat katsoisivat lähetyksen opettajansa kanssa. Oulun Lasten uutiset on suunnattukin erityisesti alakouluikäisille – toki uutisia voivat katsoa myös päiväkotilaiset.

Tänä syksynä lasten uutisissa kerrotaan muun muassa lasten oikeuksista, kouluruokailusta ja Rajakylän koulun tekemästä projektista, jossa he ilahduttivat hoivakodin asukkaita. Lisäksi on tietysti tiedossa urheiluasiaa sekä itse joulupukin haastattelu.

”Lapset ovat saaneet olla mukana aiheiden suunnittelussa, ja olemme yhdessä pohtineet, mitkä aiheet lapsia kiinnostavat. Aina ne eivät ole samoja kuin meidän aikuisten mielestä”, pohtii Oulun Lasten uutisia koordinoiva suunnittelija Arttu Kuivala.

Uudet neljä uutisankkuria valittiin

Tämän syksyn uutisissa uutisankkurit ovat vaihtuneet.

”Haluamme antaa useammallekin lapselle mahdollisuuden tulla mukaan uutisten tekoon. Nyt valitsimme ankkurit jo keväällä hakeneiden joukosta”, Kuivala kertoo.

”Uutisten tekeminen on ollut mukavaa meille kaupungin työntekijöillekin. Lasten kanssa on mukava suunnitella ja yhdessä tehdä uutisia. Kuvauspäivä on jännittävä meille kaikille”, sanoo Kuivala.

Oulu lapsiystävällisenä kaupunkina haluaa kertoa entistä paremmin lapsille kaupungissa tapahtuvista ja lapsia kiinnostavista asioista sekä ottaa lapset mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan viestintää.

lapset juttelevat joulupukin kanssa

Tänä syksynä haastattelussa oli kukapa muu kuin aito oikea joulupukki.

Tässä ovat uudet Lasten uutisten ankkurit: Elena, Onni, Minttu ja Seku

Onni valikoitui uutisankkuriksi, koska puhuu selkeästi ja on kiinnostunut yhteiskunnan asioista. Onni on oppilaskunnan edustaja ja harrastaa jääkiekkoa. Onnin erityistaitona mainittakoon tekniset asiat – hän osaa ratkoa teknisiä pulmia. Onni opiskelee Teuvo Pakkalan koulussa.

Minttu, joka tulee Paulaharjun koulusta, katsoo mielellään itsekin Helsingin Sanomien lasten uutisia ja harrastaa teatteria sekä uintia. Hän on koulussaan verso-sovittelija. Minttu tekee itsekin videoita, ja hänen oma videonsa Pena– ja Panu-marsuista oli kevään Lasten uutisten loppukevennys.

Elenan unelma-ammatti on näyttelijä, ja hän on luonteeltaan innokas ja positiivinen. Elena harrastaa uintia ja leipomista. Hän haluaa kertoa kansalle uutisista eli tärkeistä asioista. Elena on Ritaharjun koulussa.

Seku opiskelee Hiukkavaaran koulussa ja seuraa tiiviisti itse uutisia ja haluaa olla perillä asioista. Seku on harjoitellut esiintymistä koulun esittelyvideolla. Hän harrastaa jääkiekkoa ja yleisurheilua ja pitää luonnosta ja eläimistä.

Oulun Lasten uutiset voi katsoa helposti Mun Oulun sivulta tai Oulun kaupungin YouTubesta. Linkki videoon löytyy helposti osoitteesta munoulu.fi sekä Oulun kaupungin verkkosivuilta: www.ouka.fi/video.