Lapset mukaan töihin -päivä toi iloa ja ideoita työpaikoille Oulun kaupungilla

Miina, 2,5, Enni, 4, Ilona, 4, ja Alvari, 4, olivat mukana vanhempansa työpaikalla Oulu10:ssä. Alvari oli nuoresta iästään huolimatta jo toista kertaa mukana. Kuva: Satu Fränti

Lasten Oulu

Julkaistu: Kirjoittaja: Satu Fränti

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Monella työpaikalla oli perjantaina vilskettä, naurua ja pikkuväkeä Lapset mukaan töihin -päivän kunniaksi. Näin myös kymmenillä Oulun kaupungin työpaikoilla. Oulu10-virastotalossa ja Ympäristötalossa oli suunniteltu monenlaista mukavaa tekemistä nuorille työhön tutustujille.

Oulu10:ssä aamu alkoi yhteisellä aamupalalla, ja kaakaon sai ihan itse ottaa automaatista. Herkutteluhetken jälkeen katsottiin yhdessä kaupunginjohtaja Seppo Määtän tervehdys. Sitten päästiin itse asiaan ja nimikylttien tekoon. Omin käsin taiteillut henkilökortit kaulassa keikkuen noin 30 lasta lähti tutustumiskierrokselle taloon ja ratkaisemaan samalla pieniä tehtäviä.

Lapset mukaan töihin -päivä on myös oiva paikka kerätä lasten näkemyksiä ja toiveita. Lapset saivatkin laittaa ideasuonensa sykkimään ja keksiä Oulu10:n aulassa jo olevaan leikkipaikkaan kivaa tekemistä. Liukumäki, leluja, värittämistä ja puuhaa, toivoivat monet. Kun hinta ei ollut esteenä, niin toiveiden joukossa olivat myös uima-allas, trampoliini ja virtuaaliseinä.

lapset istuvat pöydän äärellä

Kaupunginjohtaja Seppo Määttä toivotti videotervehdyksellään lapset tervetulleiksi. Kuva: Satu Fränti

Unelmien koulu, ötököitä ja parkkisakkoja

Myös Ympäristötalolla noin 70 lasta aloitti päivän samoin kuvioin: kaupunginjohtajan tervehdyksellä, kaakaon juomisella ja kuvallisen henkilökortin askartelulla. Tehtävärasteilla lapset pääsivät suunnittelemaan tilapalveluiden työntekijöiden opastamana unelmien koulua, tutkimaan ympäristöasiantuntijoiden kanssa ötököitä ja kirjoittamaan pysäköinninvalvojien kanssa parkkisakkoja. Joukkoliikenteen rastilla harjoiteltiin bussikortin leimaamista.

Rakennusvalvonnan järjestämiä kaupunkikuvatyöryhmän erikoiskokouksia järjestettiin päivän aikana yhteensä viisi, jotta kaikki halukkaat pääsivät kuulemaan Kaijonharjun uuden päiväkodin suunnitelmista ja edelleen kertomaan aiheen erityisasiantuntijoina mielipiteensä päiväkodin suunnitelmista.

Lelujen ja kirjojen vaihtopiste oli myös suosittu vierailukohde. Omistajaa vaihtoivat päivän aikana esimerkiksi säihkyvä Ariel-sormus, jota uusi omistaja kuvaili ihanaksi, ja vaaleanpunainen poni.

lapset istuvat kokoushuoneessa

Kaupunkikuvatyöryhmän erikoiskokouksissa lapset kuulivat Kaijonharjun uuden päiväkodin suunnitelmista ja saivat kertoa niistä mielipiteensä. Kuva: Mari Paavola

pojat katsovat leluja

Lelujen ja kirjojen vaihtopiste Ympäristötalolla oli suosittu vierailukohde. Kuva: Mari Paavola

Aikuisen arki tutuksi

Lapset mukaan töihin -päivän tarkoituksena on tutustuttaa lapset vanhempiensa tai muun läheisen aikuisen arkeen. Päivä tarjoaa työpaikoille mahdollisuuden nostaa esiin lasten ääntä ja hyödyntää heidän raikkaita ajatuksia myös työpaikoilla. Valtakunnallista päivää vietetään vuosittain Lapsen oikeuksien viikolla.

Oulu järjesti Unicefin lapsiystävällisenä kuntana teemaviikon kunniaksi myös muita tapahtumia lapsille ja perheille. Viikon päätapahtuma oli keskiviikkona Ouluhallissa järjestetty Ilon päivä -tapahtuma, joka sai tänäkin vuonna ison joukon lapsiperheitä liikkeelle. Viikon aluksi julkaistiin toiset Oulun Lasten uutiset kaupungin Youtubessa. Lapset ovat saaneet äänestää tällä viikolla Oulun vuoden lapsiystävällisimmästä teosta. Äänestys päättyy sunnuntaina 26.11.

Lue lisää: www.ouka.fi/lapsiystavallinen-kunta